Müftüden öğrencilere rehavet uyarısı


Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, İlahiyat Fakültesi mezunlarına Avustralya'dan Amerika'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar bütün alanlar açık olduğunu söyleyerek, "Kendisini alan yetiştirmesini tamamladığı sürece bütün görevler emrine amade şekilde bekliyor." dedi. Artık aşağılık kompleksini bir tarafa bıraktıklarını belirten Çelik, öğrencileri büyüklük kompleksi ve rehavete kapılmamaları noktasında da uyardıklarını ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Dayanışmaya Umut Yolu Topluluğu tarafından 'Mezuniyet Sonrası Hizmet Alanı Olarak Diyanet' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik katıldı. Konuşmasında ilahiyat ve imam hatip öğrencilerinin ülkenin umudu olduğunu dile getiren Çelik, "İhmal edemeyeceği, ertelemeyeceği ve görmezlikten gelemeyeceği bir umududur. Umutlarımızın hedefine ulaşmasını, yeşermesini, çiçeğe, yaprağa, meyveye dönüşmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Öğrenciler olarak sizlerin de büyük ümitleri var. Allah kimseyi ümitsiz bırakmasın." dedi.

Diyanetin önemine dikkat çeken ve rehavet uyarısında da bulunan Çelik, şöyle konuştu: "1960 ve 1970'li yıllarda biraz aşağılık kompleksi vardı. Din dersi öğretmeni liseye gider, kendini garip hissederdi. Şimdi ilahiyat mezununa Avustralya'dan Amerika'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar bütün alanlar açık. Kendisini alan yetiştirmesini tamamladığı sürece bütün görevler emrine amade şekilde bekliyor. Artık biz aşağılık kompleksini bir tarafa bıraktık büyüklük kompleksine kapılıp da rehavete kapılmayalım diye uyarıyoruz öğrencilerimizi."

Çelik ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faaliyetlerini ana çizgileriyle öğrencilere anlattı.

Konferansın açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir ise Müftülük ile beraber ekim ayında 'Gaziantep Uleması ve Gaziantep'te Dini Hayat' adlı sempozyum gerçekleştireceklerini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Müftüden öğrencilere rehavet uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER