Müftülükten jet imamlara uyarı: Her iki rekatta bir selam verilecek

Müftülükten jet imamlara uyarı: Her iki rekatta bir selam verilecek

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Ramazan ayı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle teravih namazlarının hızlı kıldırılması konusunda uyarılarda bulunan Balkan, "Diyanet İşleri Başkanlığı genelgesiyle teravih namazları iki rekâtta bir selam verilmek suretiyle kıldırılacaktır." dedi.

Müftü Balkan, Ramazan ayında yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Balkan, Ramazan ayına yaklaşmış olmanın engin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, 17 Haziran Çarşamba akşamı kılınacak teravih namazının ardından 18 Haziran Perşembe günü ilk orucun tutulacağını ve bu şekilde Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfiret iklimine erişilmiş olacağını ifade etti.

Bu yıl Ramazan ayında 'Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Ramazan' sloganının belirlendiğini söyleyen Recep Şükrü Balkan, şöyle devam etti: "Bu bağlamda Ramazan ayı süresince başta iyilik konusun başta olmak üzere öğle ve teravih namazları öncesi Ulu Cami ile merkezi vaazın yayınlandığı Paşa Cami'mizde vaaz programları düzenlenecektir. Bütün camilerde sabah namazı öncesi mukabele okunacak. Ayrıca merkezi camilerimiz olan Ulu ve Paşa'da hem sabah hem de ikindi namazları öncesi mukabele okunacaktır. 10 camide hatimle teravih namazı kılınacak, Kadir Gecesi 7 camide Sakal-ı Şerif ziyaretleri yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı genelgesi üzerine teravih namazları iki rekâtta bir selam verilmek suretiyle kıldırılacaktır. Alo 190 Dini Danışma hattı Çağrı Merkezi Ramazan ayı boyunca vatandaşlardan gelecek soruları cevaplayacak."

'RAMAZAN'DA SABIR ÇOK ÖNEMLİ'

Ramazan ayında sabır göstermenin önemine işaret eden İl Müftüsü Balkan, "Tutacağımız orucun karşılığını alabilmek için sabırlı olmaya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Maalesef Ramazan'da orucun verdiği meşakkatle insanlarımız sabır göstermeyebiliyor. Oruç, herkesin Allah ile kendi arasında bir ibadettir. Bu ibadeti yerine getirmeyenlere tepki vermek yerine, bu görev yerine getirme nimetinden dolayı şükretmeliyiz. Oruç tutmayanlarda, oruç tutanlara saygı göstermeli, yemeklerini dışarda yemezlerse kardeşlik ve barış adına önemli bir adım atılmış olur." sözlerini kaydetti.

'DİLENCİLER, DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR EDİYOR'

Dilencilerle ilgili olarak da değerlendirmeler yapan Müftü Recep Şükrü Balkan, "Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Gıda Bankası, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve müftülüğün ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ettiğini kaydederek, yardım kuruluşları gereken yardımları yapıyor ve yapılacak, hiçbiri mağdur olmayacak. Dilencilik sektör haline gelmiş durumda ve insanların dini duyguları istismar ediliyor. Yakalandıklarında çok zengin durumda olan dilencilerin olduğunu görebiliyoruz. Çünkü bunu alışkanlık haline getirmişler. Cami bahçelerinde mendil açanlara, bu duyguları istismar edenlere rağbet göstermeyelim ki görevlilerimizin de işini kolaylaştırmış olalım." tavsiyelerinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Müftülükten jet imamlara uyarı: Her iki rekatta bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER