Muğla Büyükşehir İdari Hizmet Ek Binası'nın temeli atıldı


Muğla Büyükşehir Belediyesi idari ek hizmet binasının temeli, düzenlenen törenle atıldı. Menteşe'ye, Orhaniye Mahallesi'nde temeli atılan hizmet binası, 5 bin 314 metrekare alan içerisine yapılacak ve 186 personel istihdam edilecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün ev sahipliğindeki törene; Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Ula Belediye Başkanı Ümit Kararslan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Gürün, Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık iki yıldır hizmet ettiklerini, kısa zamanda il genelinde çevre, fen işleri, sağlık, tarım gibi birçok alanda vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için hizmet ürettiklerini söyledi. Gürün, "Muğla gibi doğal güzellikleri ve orman varlığı ile korunması gereken bir coğrafyada yıllardır çözülemeyen çöp deponi alanları konusunda çalışmalarımızı başlattık. Turizmde markamız olan Bodrum'da uzun zamandır alan bulunamadığı için vahşi depolama yapılmakta ve sorunlar çıkmaktaydı. Yoğun bir çalışmadan sonra Bodrum'da çöp deponi alanı için ihale aşamasına geldik ve Bodrum'a yakışır çevre projesini hayata geçireceğiz. Menteşe ilçemizde çöp deponi alanının saha teslimi yapıldı. Fethiye'de ikinci lot inşaatı başladı. Ortaca, Fethiye, Marmaris, Datça gibi birçok güzide ilçemizde çöp deponi alanları yaratarak çevre ile ilgili önemli bir yatırım yapıyoruz. Hafriyat alanları ile ilgili Büyükşehir olmadan önce bir olan hafriyat alan sayısını 8'e çıkardık." dedi.

Gürün, Muğlalı vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek yatırımlarla hizmet üretmeye başladıklarını ifade ederek, "Bütün ilçelerimizde ihtiyaç ve önem sırasına göre hizmet üretiyoruz. Mart ayında iki yılımızı tamamlamış olacağız ve geldiğimiz nokta bizler için gurur verici. Bundan sonra temel atma törenlerinde, açılışlarda daha fazla buluşacağız. Yeni hizmet binamız Muğlamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla Büyükşehir İdari Hizmet Ek Binası'nın temeli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER