Muğla'da 33 toplu taşıma aracı daha faaliyete başladı


Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada kullanılmak üzere 33 otobüsü daha hizmete sundu. Sosyo Kültürel Alan'da düzenlenen tanıtım törenine CHP Milletvekili Nurettin Demir, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Otokar Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, Muğla'nın büyükşehir olmasından sonra 108 hatta, 243 araçla hizmet verdiklerini söyledi. Kolukısa, "33 yeni aracımız, yeni açılan hatlar ve ihtiyaç duyulan ilçelerimize sevk edilerek toplu taşımada kullanılacak. 13 ilçemizde toplu taşıma hizmetini modern, engelli rampalı, konforlu araçlarla sağlıyoruz. Yeni araçlarımızla araç sayımız 243'e, yolcu taşıma kapasitemiz de 10 bin 62 kişiye çıkacak. İl genelinde 2015 yılında toplam 8 milyon 795 bin yolcuya hizmet verdik. Ayrıca 1 milyon 158 bin vatandaşımız da ücretsiz yolcu taşıma haklarından yararlandı." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise il genelinde toplu taşımada en iyi, modern ve konforlu hizmeti vermek zorunda olduklarını ifade etti. Muğla'da uyum ve birliktelikle toplu taşımada yaşanan dönüşümün, diğer büyükşehir belediyeleri tarafından örnek alındığını söyledi. Başkan Gürün, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak kanuna, yönetmeliklere uygun araçlarla vatandaşlara hizmet vermekle yükümlüyüz. Çağdaş, modern, engelli rampalı, takip sistemli, kameralı araçlarımızla il genelinde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Toplu ulaşımda dönüşümde kooperatiflerimiz, şoför esnafımızla birlikte hareket ediyoruz. Onların akıllarındaki endişeleri gidererek, ekonomik olarak kazançlı çıkacaklarını anlatarak, değişimi Muğla'da başlattık. Amacımız vatandaşımızı mağdur etmeden, ulaşım haklarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak. Çağdaş teknolojiyi, halkımıza en iyi şekilde hizmet için kullanıyoruz. Muğla'ya da bu yakışır. Yeni araçlarımız bütün vatandaşlarımıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da 33 toplu taşıma aracı daha faaliyete başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER