Muğla'da 5 kg. zultanit kristali ele geçirildi


Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Dünya üzerinde sadece Milas bölgesinde olduğu bilinen ve mücevher dünyası için oldukça yeni olan diaspor (zultanit) kristali ele geçirildi.

Danişment Mahallesi'nde E.Ç. ve H.Ş. isimli şahısların, zultanit madeni çıkardığına dair bilgiye ulaşıldı. Adli makamların talimatı doğrultusunda harekete geçen ekipler, iki zanlının otomobillerinde 5 kg. zultanit kristali ele geçirldi. Gözaltına alınan iki zanlının, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

ZULTANİT

Zultanit, Dünya üzerinde sadece Muğla'nın Milas ilçesindeki bir dağda bulunuyor. İsmi, Osmanlı padişahlarına atfen verilen, mücevher dünyası için oldukça yeni bir taş olan zultanit, diğer renk değiştiren taşlar gibi iki renk geçişiyle sınırlı değil. Gün ışığında haki yeşili, kivi yeşili veya şampanya sarısını gösterirken akşam ve mum ışığında ahududu pembesinden bal sarısına veya konyak rengine kadar değişebiliyor. Şu anda 2–3 karatlık, temiz kaliteli taşların fiyat aralığı, karat başına yaklaşık 300-400 dolar. 5-7 karatlık boyutlar 600-700 dolar ve 7-10 karatlık boyutların fiyatları karat başına 800-1000 dolar arasında değişebiliyor. Zultanitin psişik güç, kuvvet, hırs, akıl ve mantığa dayalı duyguların gelişmesine yardımcı olduğuna inanılıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da 5 kg. zultanit kristali ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER