Muğla'da lise öğrencileri arası fotoğraf yarışması düzenlendi


Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen, "Yeşil ve Mavi-Keşfet Muğla'nı" adlı fotoğraf yarışmasının protokolü imzalandı.

İl genelindeki liselerde okuyan öğrencilerin gazetecilik mesleğine ilgisinin arttırılması, duygu ve düşüncelerini görsel sanat çalışmaları aracılığıyla sergileyebilmeleri amacıyla yarışma düzenlendi. 15 Şubat-22 Nisan 2016 arasındaki yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, çektikleri fotoğrafları okul idarelerine teslim edecek. Oradan da Milli Eğitim ilçe müdürlükleri aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde biraraya getirilecek. İl Milli Eğitim, Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek, dereceye girenlere fotoğraf makinesi hediye edilecek. Katılanlar arasında belirlenecek fotoğraflar sergilenecek. Ayrıca başarılı olan 40 öğrenciye, temel fotoğraf eğitimi verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Milli Eğitim personeli ve cemiyetin yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, müracaat müddetinin başladığı bildirildi. Ekinci, yaptığı açıklamada kurumlararası işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, "İstisnasız olarak bütün kurumlarla işbirliği içerisinde olmamız gerekiyor. Şehrin gazeteciler cemiyetiyle, gazetecileriyle, yazarlarıyla, çizerleriyle çok daha öncelikli bir şekilde bir iletişimimiz olması gerekiyor. Görev yaptığım süre içerisinde bu eksikliği hissettim. Gazetelerimizin eğitime bakışı noktasında da eksiklik hissettim. Milli Eğitim camiası olarak şeffaf, saydam yapıda bir çalışma sistemi sürdürüyoruz. Kendimizin denetlenmesini, olumlu bir şekilde eleştirilmeyi bekliyoruz. Başarıya ancak bu şekilde gidilebilir." dedi. Eğitimde, akademik başarının yanısıra kültürel ve sosyal faaliyetlerle de öğrencilerin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Ekinci, "Gözle görülen şeylerin bazen farkına varamıyoruz. Bu yaptığımız çalışmanın amacı, çocuklarımızın o algılarını özel bir yere odaklamalarını ve farkında olmalarını sağlamak. Ellerindeki fotoğraf makinesinin kadrajının içerisine çocuklarımızın güzellikleri yerleştirmeye çalışarak, bu güzelliklerin farkına varmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cemiyet Başkanı Akbulut da bu tür sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi. Bu projeyle eğitim çağındaki öğrencilerin gazetecilik mesleğine ilgisini arttırmayı amaçladıklarını belirten Akbulut, "Gazetecilik mesleğinin bu yönden farkındalığını arttırmak ve bundan sonra hayatlarına dair yapacakları tercihlerde gazeteciliğe bir nebze olsun ilgilerinin artmasını sağlamak istiyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da lise öğrencileri arası fotoğraf yarışması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER