Muğla'da tıbbi ve aromatik fide dağıtıldı

Muğla'da tıbbi ve aromatik fide dağıtıldı

Muğla'nın Ula ilçesinde, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında fide dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında Muğla'da 2016 yılında 36 bin adet adaçayı fidesi, 34 bin adet kekik fidesi, 120 kilogram yumru salep, 200 kilogram tohum karabuğday, bin 600 adet defne fidanı ve 100 adet sakız ağacı fidanı dağıtımı yapıldı.

Yeşilova Mahallesi'nde düzenlenen fidan dağıtımına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, tütüne alternatif olarak yaygınlaştırmaya çalıştıkları tıbbi ve aromatik bitkilerin Muğla'nın doğasına uyumlu olmasının ekolojik denge açısından önemli olduğunu söyledi. Nazif Ekici, çiftçilerin de bu çalışmadan memnun olduğunu, zira tıbbi ve aromatik bitkilerin pazarlama sorunu olmadığını dile getirdi.

Ülkenin, tıbbi ve aromatik bitki türü açısından zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Hakan Çağatay Başaran ise ülke genelinde toplam 3 bin 500 endemik bitki türü olduğunu kaydetti. Türkiye genelindeki endemik türlerin yüzde 12'sinin Muğla'da yetiştiğine dikkat çeken Başaran, "Muğla'da endemik tür olarak 417 tür bulunmaktadır. Muğla, tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden çok zengin olup kekik tüm bölgemizde doğal olarak yetişmektedir. Ayrıca defne, adaçayı, keçiboynuzu, salep, meşe palamudu ve sığla ağacı tüm kıyı bölgelerimize yayılmış durumdadır. 2014-2015 yıllarında yaklaşık 800 ton kekik, 500 ton adaçayı ve bin 350 ton defne bitkisi ormandan izinli olarak toplanmıştır. Ayrıca en az yüzde 30 civarında da kaçak toplamalar olduğu düşünülmektedir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da tıbbi ve aromatik fide dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER