Muğla ile Batı Akdeniz'de yağış ve fırtına uyarısı


Muğla ile Batı Akdeniz illeri Antalya, Isparta ve Burdur'da yarın (perşembe) kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların, tedbirli olması istendi.

Konuyla ilgili Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, perşembe günü görülecek yağışların Burdur ve Isparta illerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın da güney yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Perşembe gece saatlerinde, Muğla ve Antalya illerinde de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin edilen yağışların, yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği ön görülüyor.

Batı Akdeniz'de halen güney ve batıdan hafif olarak esen rüzgarın, perşembe gecesi ilk saatlerden itibaren, güney ve güneybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde, fırtına şeklinde, 90 kilometre saate varan hızla esmesi bekleniyor. Cuma günü, batı ve kuzeybatıdan, 6 ila 8 kuvvetinde, fırtına şeklinde eseceği tahmin edilen rüzgarın, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan yetkililer, bu gece ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) esecek kuvvetli rüzgarın neden olacağı soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı, dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarı yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla ile Batı Akdeniz'de yağış ve fırtına uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER