Muğla'nın ulaşımda dönüşümü Milas'la devam ediyor

Muğla'nın ulaşımda dönüşümü Milas'la devam ediyor

Muğla'da, SS 42 No'lu Milas Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, ulaşımda dönüşüm kapsamında yeni araçlarını törenle tanıttı. Kooperatif, Büyükşehir Belediyesi'nin şehir genelinde başlattığı ulaşımda dönüşüme 47 yeni araçla katıldı. Tanıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SS 42 No'lu Milas Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Atıcı, bu dönüşümde ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. Oda Başkanı Paskal ise bugüne kadar Milas'ta altı taşıma grubu ve 200 arabayla değişime katıldıklarını, diğer şoför esnafının da bu konuda çalışma yaptığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa da ulaşımda dönüşüm kapsamında kooperatifler ve şoför esnafıyla birlikte hareket ettiklerini belirterek, bugüne kadar il genelinde 24 kooperatifin, 669 üyesiyle 412 modern, klimalı, engelli rampalı, elektronik takip sistemli araca dönüştüğünü kaydetti.

Başkan Gürün ise Büyükşehir Kanunu ile ulaşımda yaşanan değişimden şoför esnafının ve diğer vatandaşların kazançlı çıktığını belirtti. Muğla'daki değişimin, sağladığı kolaylıklar bakımından ülkeye örnek olduğunu belirten Gürün, "Muğla'da vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek ve yasalardan kaynaklanan vazifemizi yerine getirmek için ulaşımda dönüşüm çalışmalarını başlattık. Muğla'da seçimlerden önce de söylediğimiz gibi ulaşımda dönüşümde, bu sektörden ekmeğini kazanan şoför esnafımızla birlikte hareket ederek bu değişimi gerçekleştiriyoruz. Şoför esnafımızla karşılıklı konuşarak, ilave bir şey talep etmeden, onlara her türlü kolaylıkları sağlayarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Muğla'da ulaşımda yaşanan dönüşüm, sağladığı kolaylıklar bakımından Türkiye'ye örnek olabilecek bir çalışma. Bu çalışmayla şoför esnafımız daha modern, çevreci, konforlu, masrafı az araçlarla hatlarda birleşerek hizmet veriyorlar. Böylece araç sayısı, araç masrafı ve vergisi azalıyor, ayrıca ücretsiz taşıma hizmeti veren araçlara araçbaşı devlet tarafından 750 lira ödeme yapılıyor ve ekonomik olarak daha çok kazanç elde ediyorlar. Vatandaşlarımız da yeni, güvenli, klimalı, engelli rampalı araçlarla kaliteli hizmet alıyor ve kanunen 65 yaş üstü, engelli, şehit ve gazi yakını olanlar da araçlardan ücretsiz yararlanıyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'nın ulaşımda dönüşümü Milas'la devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER