Muhalefet itiraz etti, AKP geri çekti: Tartışmalı kanun yeniden değerlendirilecek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 26 2025
Cumhurbaşkanlığı kararıyla kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı’nın kanuni alt yapısını oluşturan Siber Güvenlik Kanun Teklifi, AKP tarafından Meclis Genel Kurulu gündeminden çekildi. Muhalefetin kanun teklifinde bulunan bazı yetkililerin, hakim kararı olmaksızın kullanılmasına itirazı, TBMM komisyonunda yeniden ele alınacak.
Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda go¨ru¨s¸u¨lmesi planlanan Siber Gu¨venlik Kanun Teklifi, AKP tarafından geri c¸ekildi. Teklif, Cumhurbas¸kanlıgˆı kararıyla kurulan Siber Gu¨venlik Bas¸kanlıgˆı’nın yasal altyapısını olus¸turmayı amac¸lıyordu. Ancak, muhalefetin bazı maddelere yo¨nelik itirazları u¨zerine teklifin komisyon as¸amasında yeniden ele alınmasına karar verildi.
'HAKİM KARARI GEREKİR'
ZAMAN KISITLAMASI KONULACAK
HAFTAYA ELE ALINACAK
KANUNDA NELER VAR?
TBMM Danışma Kurulu’nda yapılan görüşmede, özellikle, teklifin hakim kararı olmaksızın bazı yetkilerin kullanılmasına olanak tanıyan hu¨ku¨mleri muhalefet tarafından sert bir s¸ekilde eles¸tirildi. I·tirazlar arasında, bireysel hak ve o¨zgu¨rlu¨klerin ihlal edilmesine neden olabilecek du¨zenlemeler bulundugˆu belirtilirken, yetkilerin c¸erc¸evesinin netles¸tirilmesi gerektigˆi vurgulandı.
Bu yetkinin ancak hakim kararı ile kullanılabileceğini hatırlatan muhalefetin görüşlerinin ele alınması için bugün görüşülmesi planlanan kanun teklifinin haftaya bırakıldığı öğrenildi.
Konuya ilişkin bilgi veren AKP kaynakları, siber güvenliğin sağlanması için acil uygulanacak engellemeler ya da kısıtlamalara yönelik “24 saat ya da 48 saat içinde hakim kararı alınması” gibi bir hüküm konulabileceğini ifade edildi.
TBMM komisyonunda bu hafta ele alınması beklenen kanun teklifinde yapılacak değişikliklerin ardından geniş mutabakat sağlanarak, Genel Kurul’da haftaya ele alınacağı öğrenildi.
Siber Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Savunma Sanayii Başkanı ve Siber Güvenlik Başkanından oluşacak. Siber güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışma
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







