Muhalefet'ten hükümete 'algı operasyonu' çıkışı

Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde birçok ilde silahlı polisler eşliğinde özel eğitim kurumlarına yapılan baskınlara muhalefetten sert tepki geldi.

Muhalefet'ten hükümete 'algı operasyonu' çıkışı

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, AKP'nin iktidarı kaybetmesine rağmen McCarthy dönemini aratmayan uygulamalarına devam ettiğini söyledi. Suç unsuru olmayan özel ticarî kuruluşların itibarını sarsmaya kimsenin hakkı olmadığını vurguladı. “Hükümetin şu anda aslolan görevi terörle mücadeledir. Başta IŞİD ve PKK olmak üzere, Türkiye'deki masum insanların hayatına kasteden terörle baş etmek durumundadır. Bunu gölgeleme gayreti içinde olmamalıdır.” diye konuştu. TBMM İdare Amiri, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, güvenlik görevlilerinin terörle etkin bir şekilde mücadele etmesi gerekirken, intikam duygusu ile eğitim kurumlarına yıldırma ve yok etme operasyonu düzenlediğinin altını çizdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Konunun denetim olmadığı belli. Özellikle kayıt döneminde yaparak vatandaşın çocuğunu göndermesini engellemeyi hedefliyorlar.” ifadesini kullandı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Türkiye ateş gölü haline gelmişken, iktidarın bunları yok sayıp kendi öfkesinin gereğini yaptığını belirtti.

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, AKP hükümetinin 7 Haziran'dan sonra iktidarını kaybettiğini ancak buna rağmen McCarthy dönemini aratmayan uygulamalarına devam ettiğini söyledi. AKP'nin sanki hiç seçim olmamış gibi hareket ettiğine işaret eden Gök, “Mevcut iktidar, siyasi iktidarı kaybetmiş bir hükümettir ama sanki Türkiye'de seçim olmamış gibi davranarak insanlar üzerinde baskıyı artırmakta ve tehditle, şantajla insanları sindirmenin yollarını sürdürmeye devam etmektedir. Dershaneler ve özel okulların itibarını sarsmaya kimsenin hakkı yoktur. Ama hükümetin, ne siyasi ahlaka ne de ticari ahlaka riayet etmediği anlaşılıyor. Bu kayıt döneminde, anlaşılan odur ki bu dershane ve okullara öğrencilerin gitmemesini hedefleyen ciddi bir itibarsızlaştırma süreci başlamıştır. Hükümetin kimseyi itibarsızlaştırmaya hakkı yoktur. Hükümetin şu anda aslolan görevi terörle mücadeledir. Başta IŞİD ve PKK olmak üzere, Türkiye'deki masum insanların hayatına kasteden terörle baş etmek durumundadır.” ifadelerini kullandı.

‘MAKSAT ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, hukuksuz operasyonlarla söz konusu okulların kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmak istendiğinin altını çizdi. Karakaya, “Bu operasyonlar teknik olmaktan daha ziyade siyasi müdahaledir. Verilen talimatla bir taraftan toplum nezdinde bu tür okullar itibarsızlaştırılmak isteniyor. Vatandaşın çocuklarını buralara göndermelerini engellemeyi hedefliyorlar. Özellikle kayıt döneminde gerçekleştirilen bir operasyondur. Konunun denetim olmadığı belli. Mesele tabela vesaire değil. Maksat üzüm yemek değil; bağcıyı dövmektir. Düşman olarak karşılarına aldıkları Hizmet Hareketi'ni ortadan kaldırmak istiyorlar. Arka plandaki niyet budur.” şeklinde konuştu.

ZAMAN
<< Önceki Haber Muhalefet'ten hükümete 'algı operasyonu' çıkışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER