Muhalefetten Zarrab'lı fotoğrafa sert tepki

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kilit isimlerinden İranlı Reza Zarrab'a Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Genel Kurulu ve Ödül Töreni'nde ‘ihracat şampiyonu' plaketi verilmesi, muhalefetin tepkisine neden oldu.

Muhalefetten Zarrab'lı fotoğrafa sert tepki

Siyasiler, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Zarrab'a ödül vermesinin, yolsuzluğu ödüllendirmek anlamına geldiğini ve utanç verici olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İran'ın parasını aklama karşılığında AKP'li 4 bakana rüşvet verdiği öne sürülen Zarrab'a ‘ödül' verilmesini ‘akıl tutulması' olarak yorumladı. 

Meclis'e gelerek mazbatasını alan Tanrıkulu, “Bir akıl tutulması. Veren bakanlar bakımından da bir akıl tutulması. Büyük bir ayıp, rezalet.” ifadelerini kullandı. “CHP bu fotoğrafla koalisyon yapar mı?” sorusuna da Tanrıkulu, “Biz ilkeler üzerinden koalisyon yaparız. İlkelerimizden bir tanesi de yolsuzluk batağından çıkarılması ülkenin. Mutlaka yolsuzluklarla mücadele edeceğiz ve bu rezaletlere de son vereceğiz.” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ortaya çıkan tabloyu, ‘ibret verici' sözleriyle değerlendirdi. Tezcan, “Zarrab'ın cari açığı da ne kadar hızlı azalttığını anlatıyorlardı. İbret verici bir tablodur. Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede ne kadar ısrarlı olması gerektiğinin açık örneğidir.” ifadelerini kullandı.

SUÇLA MÜCADELE EDENLER CEZAEVİNDEYKEN İSMİ ŞAİBEYLE ANILANLAR ÖDÜLLENDİRİLİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise Zarrab'a ödül verilmesini, “Utanılacak bir şey.” ifadeleriyle yorumladı. Suçla mücadele edenlerin cezaevinde olduğunu, ismi şaibeyle anılanların ise ödüllendirildiğini kaydeden Tanal, “Ne söyleyeyim şimdi. Çok kötü bir hadise. Ülkede suçla mücadele eden insanlar cezaevinde ama o şaibeden kurtulamamış olanlar da dışarıda ödüllendiriliyorsa artık söylenecek bir şey yok. Bu vatandaşın, onlarla aynı zamanda birlikte suç işlediklerine ilişkin soruşturma dosyaları vardı. O soruşturma dosyalarında bunlar suç ortağı deniliyordu o da ayrı bir garabet doğrusu.” dedi.

AKP, YOLSUZLUĞU ÖDÜLLENDİRMİŞ OLDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, AKP'nin yolsuzluğu ödüllendirdiğini ifade etti. Medyaya yansıyan fotoğraf karesinin, AKP'nin yolsuzluğu içselleştirdiğini gösterdiğini belirtti. Kaya, şunları söyledi: “Toplumda, yolsuzluklara karşı bu kadar hassasiyet var iken, bu hassasiyet neticesinde AKP oy kaybetmiş iken, şaibeli insanlarla aynı fotoğraf karesinde yer almak, yolsuzluğun AKP tarafından ne kadar içselleştirildiğini göstermektedir. Reza Zarrab'a verilen bu ödülle AKP, yolsuzluğu ödüllendirmiş oldu. Bakanları rüşvete bağlamış birine bakanlar tarafından ödül verilmesi manidardır. AKP içindeki yozlaşmanın resmidir. Fotoğrafı kelimelerle anlatmak imkân ötesidir. Toplumun hassasiyetlerinin hiçe sayılmasıdır.  Dolayısıyla, AKP kendine yakışanı yapmış ve yolsuzluğu ödüllendirmiştir.”

Yolsuzluk bunların umurunda değil'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de AKP'li bakanların 17 Aralık'ın başaktörlerinden Zarrab'a ödül vermesini normal karşıladığını anlattı. Hukukun üstünlüğünün tekrar sağlanacağını belirten Öztürk, yolsuzlukların hesabını soracaklarını dile getirdi. Öztürk, “AKP'li iki bakanın böyle bir ödül vermesini gayet normal karşılıyorum. Onlar, milletin yolsuzluklar karşısında verdiği hükmü bile kabul etmiyorlar. Zarrab'ın içinde olduğu yolsuzluk olaylarında AKP'li dört bakanın ismi geçiyordu. Şimdi Zarrab'a iki AKP'li bakan ödül veriyor. Yolsuzluk bunların umurunda değil. Suçu üzerine almıyorlar. Bir gün adalet tecelli ederse, bu memlekette hukuk üstün olursa, yolsuzluklar kimsenin yanına kâr kalmayacak.” dedi.

İsmi MHP'nin Meclis başkan adayları arasında geçen eski İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu da,  “Bu bir talihsizlik oldu diyelim. Sayın bakanlar da açıklama yaptı. Son ana kadar ödül vereceğimizi bilmiyorduk diye. Böyle kritik günlerde buna dikkat edilmesi lazım. Bakan arkadaşların da muhtemelen dahli yoktur. Görmemesi gereken bir fotoğraftı Türkiye'nin.” değerlendirmesini yaptı.
<< Önceki Haber Muhalefetten Zarrab'lı fotoğrafa sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER