Muhammet Erdevir'in yeni kitabı

Yazar Muhammet Erdevir'in kaleme aldığı "Lav Denizi'ndeki Ada" isimli yeni kitabı raflardaki yerini aldı.

Muhammet  Erdevir'in yeni kitabı

Son yıllarda kayda geçirilen hatta kitaplaştırılan hikaye sayısında gözle görülür ölçüde artış var. Ustaların yanı sıra birçok genç yazar peş peşe hikaye kitapları yayımladı.

Bu genç yazarlardan biri olan Muhammet  Erdevir'in Kaynak Yayınları'ndan çıkan ilk öykü kitabı, “Lav Denizindeki Ada” okurlarıyla buluştu.

Yeni kitabıyla ilgili açıklama yapan Erdevir şunları söyledi: "Kırda olsun, kentte olsun, hemen yanı başımızda akıp giden bir hayat vardır. Bizler, bu hayatın bir parçası olsak da, hiç farkına varmadan onca detayın içinden geçip gidiveririz çoğu zaman. Lakin o ince detayları fark eden, fark etmekle kalmayıp onu başka nazarlara sunmayı hayat edinen kimseler de var şükür. O kimseler, ya bir fotoğraf makinesi ya video kamera ya da bir dal kalemle kalbimize ve zihnimize yürüyen sanatçılardan başkası değildir elbette.Bazen bir kare, koskoca bir hayatı bürünür de çıkıverir karşımıza. Bazen de bir küçük video oturur kalır içimize dünya gibi; ama hiç birisi kalemin bıraktığı tesiri uyandırmaz bizde.Sıradan bir kimse kahramana dönüşür kalemle. Görünmez bir kuytu herkesçe görünür olurken, bilinmez bir evin penceresi dünyaya açılıverir. Hele bir öyküyse kalemden sızan, yaşanmamışı bile yaşanmış kılar. Ağlatır, güldürür, düşündürür… Mutlaka bir karşılık bulur okuyanda. Hele okuru içerden kuşatabilmiş ve insanı yakalayabilmişse."

<< Önceki Haber Muhammet Erdevir'in yeni kitabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER