Muhsin Yazıcıoğlu adına dernek açıldı


Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Derneği (MUHSİYAD) tekbirler ve dualarla açıldı.

MUHSİYAD'ın açılışına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MUHSİYAD Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu, Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Derneği hayalini kurduğumuz, hayata geçirmek istediğimiz bir oluşum ve yapılanmaydı. Allah bu açılışı bugün bize nasip etti." dedi. Akademinin hedeflerinin olduğunu ifade eden Destici, "Öncelikle Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanımayanlara, yeni nesillere önce şahsiyetini tanıtmak, daha sonra fikrini, misyonunu, davasını tanıtmak. Türk İslam Dünyasının görmüş olduğu en büyük liderlerden bir tanesiydi. Muhsin Başkanımızın yolu bizlerin de yoludur. Allah'ın, Resulü Ekrem Efendimizin yolu, dolayısıyla da bu yolda sebatla duracak ve gerçekten onu kavrayabilecek, anlayabilecek nesiller yetişmesine ya da Türk siyaset ve kültür hayatında, medeniyetimizde mutlaka Muhsin Yazıcıoğlu'nun onun fikriyatının, düşüncesinin mutlaka işlenmesi lazım." diye konuştu.

MUHSİYAD Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu da dernek ile gençlere eğitim vermeyi planladıklarını ifade ederek, "Siyaset yapacak gençlere siyaseti, bugünkü algılanışın çok ötesinde hak ve hakikat yolunda en ciddi hizmet aracı, üniversitelerde kalıp akademik çalışmalar yapacak gençlere bilimsel çalışmanın başlıca hedefini Allah'ın kanuniyetini, sünneti idrak etme cehdiyle ve gayretiyle yapılacak bir iş olduğunu anlatmayı planlıyoruz" dedi.


CİHAN
<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlu adına dernek açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER