"Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin bölünme süreci için ortadan kaldırıldı"



ELAZIĞ (CİHAN)- Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Muhsin Yazıcıoğlu davasının avukatlarından Selami Ekici, Muhsin Yazıcoğlu'nun, Türkiye'nin bölünme süreci için ortadan kaldırıldığı noktasında ciddi deliller ve iddiaları bulunduğunu söyledi. Ekici, "Deniz Baykal'ın kaset operasyonu ile siyaseten yok edilmesi, akabinde Milliyetçi Hareket Partisi'ne yapılan kaset operasyonları ve en son Hizmet Hareketi'ne yapılan operasyonlar Türkiye'nin bölünmesinin önünde engel olan milli direnç noktalarının birer birer ortadan kaldırılmasından başka bir şey değildir." dedi.

Ekici, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bilindiği gibi 25 Mart 2015 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu suikastinin 6 yılını tamamlayacağız. Hukuki süreç uzun bir müddet devam etti. Bugün itibariyle bu suikastin sorumluları hukuk önüne tam manasıyla çıkartılamadı. Ama benzer davalara göre Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması daha iyi bir noktadadır ve dosyada kimin ne yaptığı, kimin ne sorumlulukları olduğu noktasında ciddi gelişmeler var. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'nda kaza sebebiyle soruşturma başlatılmıştı. 2011 yılında Devlet Denetleme Kurulu'nun devreye girmesiyle dosya Malatya Özel Yetkili Savcılığı'na gelmişti burada da terör örgütü suçuyla dosya soruşturulmuştu. Malatya'da ciddi ve etkin bir soruşturma yapıldı. Bir çok şüpheliye ulaşıldı. Bunların bir kısmı belirli bir süre tutuklu kaldı. Ama maalesef Türkiye'de özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı tarafından takipsizlik kararı verildi. Bu karara itirazımız neticesinde Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi bu takipsizlik kararını kaldırdı. Bu durumu o gün Büyük Birlik Partisi olarak, aileler olarak Muhsin Yazıcıoğlu davasının kapatılması için yapıldığını deklare etmiştik."

"Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasını Muhsin Yazıcıoğlu davasının kapatılması olarak kamuoyunun bilmesi gerekir." diyen Ekici, "Özel yetkili mahkemeler otuz yıldır Türkiye'yi bölmeye çalışan bölücü terör örgütü ile etkin mücadele yapan mahkemelerdi. Muhsin Yazıcıoğlu ise ülkenin birlik ve bütünlüğü için yıllarını vermiş, mücadelede bulunmuş ülkemizde komünist baykuşlar ötmesin diye yıllarca hapishanelerde, hücrelerde kalmış ve 80 öncesinde ciddi mücadele vermiş siyasi bir liderdi. Muhsin Yazıcıoğlu bugün çözüm süreci adı altında yürütülen Türkiye'nin bölünmesi, parçalanması ve bugün HDP ile bölücü terör örgütünün siyasi temsilcileri ile Kandille, bölücü terör örgütünün başı ile İmralı'da maalesef Türk devletine yakışmayan görüşmeler yürütülmekte, orta oyunu sürdürülmekte, tam bu noktada Muhsin Yazıcıoğlu bu oyuna karşı geleceğini buna müsaade etmeyeceğini Türkiye yöneticilerine deklare etmişti. Muhsin Yazıcoğlu, Türkiye'nin bölünme süreci için ortadan kaldırıldığı noktasında ciddi delillerimiz ve iddialarımız bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

ÖNCE BAYKAL VE MHP'YE ŞİMDİ DE HİZMET HAREKETİNE OPERASYON YAPILDI

Ekici açıklamasının devamında: "Deniz Baykal'ın kaset operasyonları ile siyaseten yok edilmesi, akabinde Milliyetçi Hareket Partisi'ne yapılan kaset operasyonları ve en son Hizmet Hareketi'ne yapılan operasyonlar Türkiye'nin bölünmesinin önünde engel olan milli direnç noktalarının birer birer ortadan kaldırılmasından başka bir şey değildir. Bu açıdan Türk milleti şunu bilmeli Muhsin Yazıcıoğlu'na yapılan suikast Türk devletinin birliğine ve beraberliğine yapılan bir suikasttir. Biz aileler olarak,Türk Milleti olarak, Alperenler olarak Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolunda yürüyeceğimizi buradan deklare etmek istiyoruz. Kimse Muhsin Yazıcıoğlu'nu ortadan kaldırdık diye ülkeyi bölebileceğini zannediyorsa yanıldığını tez zamanda anlayacaktır.Bugün Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklar ülkenin bölünme sürecine giden noktalardır. Bugün Hizmet Hareketine, geçmişte Deniz Baykal'a ve MHP'ye yapılanlar bu anlamda düşünülmelidir. Şu iyi bilinmelidirki Muhsin Yazıcıoğlu'nun vasiyeti olarak onun yolunda hukuki mücadelemizi sürdürerek tarih önünde, Türk milleti önünde, Allah'ın huzurunda Muhsin Yazıcıoğlu'na yapılanların hesabını soracağımızı buradan ifade etmek istiyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber "Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin bölünme süreci için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER