Muhtar, asfaltın kısa sürede bozulmasını yola fidan dikerek protesto etti

Muhtar, asfaltın kısa sürede bozulmasını yola fidan dikerek protesto etti

Samsun'un Havza ilçesi Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Havza Bölge Şefliği tarafından yapılan asfalt yamaların 4 ayda bozulmasını, yol çalışması alanına fidan dikerek protesto etti. 4 kilometrelik yolda yenileme çalışması yerine asfalt yama çalışması yapıldığını ve menfez döşenmediğini ileri süren Kara, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bile yanlış rapor sunuldu. Yapılan yama 4 ayda yeniden patladı." dedi.

Nisan ayı muhtarlar buluşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen ve Havzalı muhtarlar arasında yer alan Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara, mahallenin acil olarak yola ihtiyacı olduğunu ve yapılan yamaların bozulduğunu belirtti. Talep üzerine Cumhurbaşkanlığından yol ile ilgili bilgi istendi. Muhtar Kara, "Cumhurbaşkanı yetkilileri bana yolun 12. ayda sıcak asfaltla kaplanmış ve yola 4 adet 20 metre uzunluğunda menfez olduğu bilgilerinin kendilerine iletildiğini belirttiler. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Havza Bölge Şefliği tarafından sunulan raporla Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanlığı yetkilileri yanıltıldı. Yapılan çalışma ortada, sıcak asfalt ile yenilenmesini talep ettiğimiz yolda yama çalışması yapıldı. Bu yamalar da 4 ay içerisinde patladı. Şimdi yeniden yama çalışmalarına başladılar. Yolun menfeze ihtiyacı var. Yağmur suları yolumuzu kullanılmaz hale getiriyor. Ben Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Havza Bölge Şefi Ufuk Bey ile yaptığım görüşmede yola menfez konulduğunu söyledi. Yola menfez konuldu da ben mi görmüyorum? Çamurun üstüne rotmiks dökülüyor. İki gün sonra yine yol bozulacak. Bu milletin parasına yazık değil mi? Buradan yaptıkları yapacaklarının teminatı olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum; Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım bu güzel vatanımızda duble yollar, Kanal İstanbul'la kıtalar birbirine bağlanırken 4 kilometrelik bir mahalle yolu neden bu kadar büyük bir sorun oluyor?" dedi.

Tepkisini dile getirdikten sonra muhtar Kara, yol çalışmasının çamur üzerine yapıldığını belirterek, yoldaki çamuru kazarak gösterdi. Kara, daha sonra yama çalışması yapılan yolu kazarak, fidan dikip çalışmaları protesto etti. CİHAN
<< Önceki Haber Muhtar, asfaltın kısa sürede bozulmasını yola fidan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER