Müjdat Gezen: AKP'ye seçime kadar malzeme lazım!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Aralık 31 2018
Hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulan Müjdat Gezen "12 Eylül'de de yargılandım ama böyle absürt suçlamalara tanık olmadım" dedi
Halk TV’de Uğur Dündar’ın programında yaptıkları açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Sanatçı müsvettesi" diyerek tepki gösterdiği ve ardından Metin Akpınar ile hakklarında soruşturma başlatılan sanatçı Müjdat Gezen  "Çok basit seçimlere gidilirken seçim malzemesi gerekiyor iktidara. Bakın burası çok önemli. Bunları alt alta yazalım" dedi.

"Böylesi ilk defa başımıza geliyor. 12 Eylül’de de yargılandık ama yargılanmak için çıkartıldığımızda serbest kaldık" diyen Gezen, "Bugün de yargıç bana suçunuz şu diyemiyor. Yani bu davada da suç unsuru yok. Çünkü ortada suç yok. Ben Cumhurbaşkanı’nın söylediği lafların aynısını söyledim. Herkese ‘Haddini bil’ diyorsun o zaman ben de diyorum ki ‘Sen de bil’ Burada suç yok" sözlerini sarf etti.

Gezen "12 Eylül’de de yargılandım ama böyle absürt suçlamalara tanık olmadım" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın eleştirilerinden bir gün dahi geçmeden biri 75, diğer 78 yaşında olan iki sanatçı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış; sabah saatlerinde polislerce gözaltına alınarak ifade vermeye götürülmüştü. Haklarında da yurt dışı yasağı getirilen iki sanatçı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Yurt dışı yasağına, "Benim bir suçum mu var da kaçacağım. Ben Cumhurbaşkanı’na karşı eleştiri sınırlarını aşmışım. Bunun karşılığı’nda böyle bir karar olamaz" diyerek tepki gösteren Müjdat Gezen, Birgün'den Can Uğur'un sorularını şöyle yanıtladı:

İktidardan niye böyle bir tepki geldi?

Çok basit seçimlere gidilirken seçim malzemesi gerekiyor iktidara. Bakın burası çok önemli. Bunları alt alta yazalım. Fatih Portakal en muhalif olan gazetecilerden bir tanesi, Fox TV AKP’nin havuz sistemine dahil olmayan kanallardan, Halk TV yine AKP’ye

Bu haberler de ilginizi çekebilir