"Müjdeyi veren ağzını seveyim"

İbrahim Amca'nın ifadesiyle kumpas deşifre oldu.Sivas’ta polisin kumpasıyla tutuklanan 13 hayırseverin serbest kalmasını sağlayan 83 yaşındaki İbrahim Şimşek, “4 aydır ailelerini ve çocuklarını düşünüyordum. Çok sevindim” dedi.

80 yaşındaki dede kameraya böyle seslendi

8 Aralık 2015’te Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da sözde paralel safsatasıyla düzenlenen operasyonda 17 hayırsever gözaltına alınmış ve 13 kişi tutuklanmıştı.

14 Nisan 2016 tarihinde Sivas 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 83 yaşındaki müşteki İbrahim Şimşek’in ifadesi üzerine 13 kişi tahliye edildi. Hayırsever işadamları ve dernek yöneticilerinin tahliye edildiklerini Meydan’dan öğrenen İbrahim Şimşek’in ilk tepkisi “Ağzını seveyim senin” oldu. Tahliyelere çok sevindiğini ifade eden Şimşek, 4 aydır vicdanen rahatsız olduğunu vurguladı. 

‘ifadem zorla alındı’

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında 42 kişinin ifadesi alınmıştı. Sivas'tan 13, Erzincan'dan 2, İstanbul ve Ankara ise 1'er kişi olmak üzere 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Sivas’ta okul, yurt ve dershane hizmetleri ile bilinen iş adamı ve dernek yöneticileri “Dini duyguların istismar edilerek, hayırsever vatandaşların arsalarını paralel yapıya aktarmakla” suçlanıyordu. Sözde paralel yapı soruşturmasının ilk duruşması Sivas 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Nisan 2016 tarihinde görüldü. Mahkemeye müşteki sıfatıyla davet edilen 15 kişinin verdiği ifadeler damgasını vurdu. 15 müşteki ifadelerin emniyette zorla alındığını ve kendilerine ait olmadığını vurguladı.

İBRAHİM AMCA’NIN İFADESİYLE KUMPAS DEŞİFRE OLDU

13 kişinin tutuklanmasına ve davanın açılmasına gerekçe olarak gösterilen arsanın sahibi 83 yaşındaki İbrahim Şimşek’in verdiği ifade ise yapılan operasyonun hayırsever vatandaşlara yönelik kurulan kumpası deşifre etti. Sivas Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yapılan operasyon kapsamında Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ'ye 25 Mart'ta kayyım atanmıştı.

ÇOK ŞÜKÜR HEPSİ DE DIŞARI ÇIKTI

Sivas 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği ifade ile mahkemenin seyrini değiştiren İbrahim Şimşek’e Meydan ulaştı. “Sizin mahkemede verdiğiniz ifadeyle 13 kişi tahliye oldu, ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelttiğimiz İbrahim Şimşek’in ilk tepkisi “Ağzını seveyim senin gerçekten tahliye oldular mı?” şeklinde oldu. “Çok şükür hepsi dışarı çıktı” diyen Şimşek, “4 aydır onları, ailelerini ve çocuklarını düşünüyordum. Bu insanlardan hiçbir kötülük görmedim. Hepsi iyi insanlardır. O gün hâkimler uzun uzun sordular. Ben de hepsini anlattım. Karakolda alınan ifadelerin bana ait olmadığını söyledim. O arsayı eğitim faaliyetleri için kullanacaklardı. Fakat Sivas Belediyesi ruhsat vermedi onlara. İnşaat yapamayınca arsamı bana geri verdiler.” ifadelerini kullandı.

BEN ONLARIN YAPTIKLARI OKULLARI GEZDİM

Tahliye olan hayırsever işadamı ve dernek yöneticilerini iyi tanıdığını belirten Şimşek, “Bu insanlar beni daha önce yaptırdıkları okulları, yurtları ve dershaneleri gezdirdi. Hepsini çok beğendim. Aynısından benim tarlama da yapın dedim. Bu insanlar çok çalıştılar, talebeleri okutmak için çok çabaladılar. Ben de onların bu gayretini görünce arsayı onlara verdim” ifadelerini kullanan Şimşek, belediyenin buna engel olduğunu vurguladı. 

<< Önceki Haber "Müjdeyi veren ağzını seveyim" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER