Mülteci çocukları, bir an evvel erken yaşta eğitime dâhil edilecek

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Kasım 7 2015
Almanya'nın sürekli olarak gündeminde olan erken yaşta eğitim, mülteci çocuklarının eğitimi meselesi ile giderek daha da önem kazanıyor. Hükümet bu çocuklara bir an evvel iyi derecede Almanca öğretme konusunda kararlı. Federal Hükümet'e eyalet hükümetleri, yerel yönetimler, ekonomi çevreleri ve sendikalardan da destek var.
Almanya'nın sürekli olarak gündeminde olan erken yaşta eğitim, mülteci çocuklarının eğitimi meselesi ile giderek daha da önem kazanıyor. Hükümet bu çocuklara bir an evvel iyi derecede Almanca öğretme konusunda kararlı. Federal Hükümet'e eyalet hükümetleri, yerel yönetimler, ekonomi çevreleri ve sendikalardan da destek var.

Almanya'da eğitimle ilgili tüm kararlarda artık mülteci çocuklar da hesaba katılıyor. Bu durum bazı çevreler için büyük bir potansiyel, bazı çevreler içinse büyük bir sınav. Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig'in tahminine göre Almanya'da altı yaşın altındaki mülteci çocuklarının sayısı 110 bini buluyor. Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ise bu çocukların erken yaşta eğitime dâhil edilmesi için hazırlıklı ve hızlı olmak gerektiğini düşünüyor.

Schwesig'e göre bu çocukların herhangi bir ayrım gözetilmeden erken yaşta eğitime entegre edilmesi önemli. Bu; Federal Hükümet, eyalet yönetimleri ve yerel yönetimler için bir sınav.

Mülteci çocuklarının gecikmeden Alman eğitim sistemine dâhil edilmesinden en çok faydalanacak çevreler ise ekonomi çevreleri. Federal Aile Bakanlığı, bu sebeple önceki gün bir konferans düzenledi. Konferansa Schwesig ve Gabriel'in yanı sıra eyalet yönetimleri, yerel yönetimler, ekonomi çevreleri ve sendikaların temsilcileri katıldı ve erken yaşta eğitimin kalitesini korumaya yönelik bir plana imza attı.

Ekonomi Bakanı Gabriel, ekonomi çevrelerine hitap ettiği konuşmasında, eğitime yatırımın masraflı olduğunu, ancak çocuksuz bir ülke olmanın çok daha masraflı olduğunu söyledi. Gabriel, "Fırsat eşitliği küçük yaştaki çocuklarda başlar. Erken yaşta eğitime ayrılan her bir Euro en iyi yatırımdır. Birçok işletme bunun farkına vardı." dedi. Bakan, Federal Hükümet'in de eyalet ve yerel yönetimlerin sırtındaki yükü azaltmak için bu yasama döneminde her yıl 6 milyar Euro'luk destekte bulunacağını söyledi.

Aile Bakanı Schwesig de özellikle mülteci çocuklarının eğitim sistemine eklenmesiyle birlikte büyük sınavlarla kar

Bu haberler de ilginizi çekebilir