Mülteci çocukların ülkelerini anlattığı kitap tanıtıldı


Aşağı Saksonya Uyum Sorumlusu Doris Schröder-Kopf (SPD), Almanya'ya gelen mülteciler için okuma kitabı projesini tanıttı.

'Aşağı Saksonya'ya Hoş Geldiniz' adlı kitabın Almanya'da bir benzeri olmadığını ve projenin faydalı olacağına inandığını söyleyen Schröder-Kopf, "Kitabın hayata geçirilmesi fikri mülteci kabul merkezlerine yaptığım ziyaretler neticesinde ortaya çıktı. Orada yaşayan çocuklar için malzeme eksiği olduğunu fark ettim. Sonra bir çalışma başlattık. Ortaya çok yönlü bir kitap çıktı. Kitap aynı zamanda müzik, boyama ve hatıra defteri olarak da kullanılabiliyor." şeklinde konuştu.

Aşağı Saksonya'ya Hoş Geldiniz adlı kitabının yazarı Gabriele Eckstein-Scheuerer, 15 yıldır müzik eğitmeni olarak çalışıyor. 32 sayfadan oluşan kitap, Almanya'nın yanısıra, Afganistan, Arnavutluk, Eritre, Irak, Nijerya, Rusya ve Suriye'den gelen çocukların yazdıkları mektuplardan oluşuyor. Çocuklar, burada geldikleri ülkeler hakkında bilgiler vermenin yanı sıra kendi kültürlerini ve ülkelerinde yaşadıklarını anlatıyor. Kitap ilk etapta 3 bin 500 adet basılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Mülteci çocukların ülkelerini anlattığı kitap tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER