Mülteciler dondurucu soğukta belediye binaları önünde bekledi


Almanya'da yılbaşı tatili dolayısıyla resmi dairelerin tatile girmesi en çok mültecileri vurdu. Başkent Berlin'de dün işlemlerinin tamamlanması için Eyalet Sağlık ve Sosyal İşleri Dairesi (Lageso) önünde kuyruğa giren mülteciler saatlerce eksi 10 derece sıcaklıkta beklemek zorunda kaldı. Rüzgar yüzünden hissedilen sıcaklığın eksi 15'e düştüğü Berlin'de mülteciler 08.30'da açılan Lageso'nun önüne gece saatlerinde gelerek uzun bir kuyruk oluşturdu. Mülteciler, Lageso'nun kapalı olduğu süre içinde iki çadırda kaldı.

Yılbaşı tatili dolayısıyla memurların evde olması sebebiyle kuyruklarda yetişkin insanların yanı sıra çocuklar da saatlerce beklemek zorunda kaldı. Sağlık kurumu Vivantes çalışanları mültecilere elma, muz, tost ve su dağıtırken, kayıtlarda kaos yaşanmaması için 20 ila 30 asker yardımcı oldu. Kaosun sona ermesi için Lageso'nun yeni personel alımını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Mülteciler dünden itibaren sağlık kartı almaya başladı. Bu sayede Lagoso'daki kaosun bir nebze düşürülmesi amaçlanıyor. Sağlık kartı olan mülteciler artık Lageso'da hastalık raporu için beklemek zorunda kalmayacak.

Bu arada Philip Bertram adlı 24 yaşındaki bir üniversite öğrencisi gönüllü olarak mültecilere yardım ettiği için 'Yılın Berlinlisi' seçildi. Wilmersdorf mülteci yurdunun müdür yardımcısı olan Bertram, basın kuruluşlarının temsilcileri tarafından bu unvana layık görüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Mülteciler dondurucu soğukta belediye binaları önünde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER