Mültecileri konu alan karikatür yarışmasında değerlendirmeler başladı


Dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelen mülteci/sığınmacı problemine dikkat çekmek, hayatlarına mülteci olarak devam etmek zorunda kalan sivillerin yaşadığı tüm sorunları gündeme taşımak amacıyla Kimse Yok Mu Derneği'nin düzenlediği 'Mülteciler' konulu 1. Uluslararası Karikatür Yarışması başvuruları 29 Ocak'ta sona erdi.

Savaşlar, çatışmalar, doğal afetler ve baskı rejimleri nedeniyle yurtlarından ayrılmak zorunda kalan ve daha güvenli bölgelere iltica etmek zorunda kalan mülteci sorununa dikkat çekecek, onların dertlerini anlatacak yarışmaya 1250 farklı eser başvurdu. Eserlerin Jüri tarafından değerlendirilmesi 4 Şubat tarihinde derneğin Marmara Şubesinde Tan Oral, İbrahim Özdabak, Cem Kızıltuğ, Muammer Kotbaş ve Rudy Gyhesens eşliğinde yapılacak. Yarışma sonuçları 8 Şubat'ta açıklanacak. Serbest teknikteki tüm karikatürlerin kabul edileceği 1. Uluslararası KYM Karikatür Yarışması'na bir sanatçı en fazla üç eser ile katılabildi. Yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin dolar ödül verilecek. Ödüller ise 2 Mart 2016 tarihinde İstanbul'da sahiplerini bulacak.

İstanbul'da yapılan ödül töreni ile birlikte başta akademisyen, gazeteci, aktivist, siyasi ve gönüllülerin katılacağı panel, sırasıyla Yunanistan, Viyana, Paris, Köln ve Brüksel'de devam edecek. Sergi ve Paneller Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya göç esnasında kullandıkları geçiş güzergâhları (Göç Yolları) dikkate alınarak tespit edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mültecileri konu alan karikatür yarışmasında değerlendirmeler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER