"Mumcu ve Okkan cinayeti faili meşhur"


Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, Gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Ali Okkan'ın katillerinin 'faili meşhur' olduğunu söyledi.

Kazan, Mumcu ve Okkan'ın katledilişinin 23. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Bu cinayetleri faili meçhul değil 'faili meşhur' olarak tanımlayan Kazan, o karanlık kirli ellerin bugünün Türkiye'sinde hala yaşıyor olduğunu belirtti. Türkiye'nin acı ve meşum günlerinden bir günün de 24 Ocak olduğunu ifade eden Kazan, Uğur Mumcu'nun uzun süre hedef gösterilmesinin sonrasında katledildiğini vurguladı. Bugün aynı zamanda Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın öldürüldüğü gün olduğunu dile getiren Kazan, "Bir elin kirli parmaklarından bir başka parmak bastı tetiğe. O hedef gösteren kirli ve katil ruh bugünün Türkiye'sinde hala yaşıyor. Faili meçhul bir cinayet değil bunlar. Bilakis öldürenleri herkesin bildiği meşhur bir cinayetler. Türkiye'de katil herkes tarafından tanınıyor ise eğer o cinayetlere faili meçhul değil 'faili meşhur' bir cinayet." ifadelerini kullandı.

"UĞUR MUMCU BUGÜN DE OLSA ÖLDÜRÜLÜRDÜ"

Uğur Mumcu bugün yaşasaydı cezaevinde bir zindanda olacağını savunan Kazan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yarım kalan son kitabı 'Kürt Dosyası'nı bir okuyun derim. Eğer öldürülmeseydi eminim ki çok kalın bir kitap olacaktı ama daha 100. sayfasında ondan kurtuldular, bir aydını öldürdüler ve Türkiye'yi bir daha karanlığa mahkum ettiler. Karanlık iradeli çeteleşen derin devlet için Uğur Mumcu'nun bu son kitabı bardağı taşıran son damlaydı. Bugün olsa yine öldürürlerdi onu, zira cezaevine hücrelere sığdırmazlardı onu."

"KARANLIK VE GELECEĞİ BELİRSİZ BİR ÜLKEYİZ"

Bugün Türkiye'de Can Dündar gibi gazetecilerin, gazetesinin başında değil de bir hücrede ise Uğur Mumcu gibi aydınların yok edilmesinden kaynaklandığına dikkat çeken Kazan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Hukuk, Anayasa, demokrasi insan hakları bugün sadece bir temenniden ibaret ise eğer yeterince Uğur Mumcu'muz olmadığı içindir. Bugün daha karanlık ve geleceği daha da belirsiz bir ülkeyiz, zira Uğur Mumcu 23 yıl önce, Ali Gaffar Okkan ise 15 yıl önce bugün faili meşhur katiller tarafından öldürüldü. Bir nesil Uğur Mumcu'yu tanımadı ve belki hiç okumadı. İyi değiliz yani hem de hiç iyi değiliz." CİHAN
<< Önceki Haber "Mumcu ve Okkan cinayeti faili meşhur" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER