Münazara yarışması ile öğrenciler, konuşma becerisi ve yorum yeteneği kazanıyor


Kars Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumları, 'Münazara Yarışması' düzenledi. Kolej, yarışma ile öğrencilerinin, konuşma yeteneğini ve yorum becerilerinin gelişmesini sağlıyor.

Sultan Alparslan Koleji, Türkçe öğretmenlerinin 'Münazara Yarışması' çerçevesinde belirlediği konularda sınıf içinde tartışan ve arkadaşlarının beğenisini kazanan gruplar okul geneli yapılacak olan yarışmada becerilerini ortaya koyuyor.

Kolejin, Harakani salonunda gerçekleşen yarışma da kura ile belirlenen, 'Yaparak Yaşayarak Öğrenme, Okuyarak Öğrenme ve Dinleyerek Öğrenme' konularını bir hafta süresince hazırlanan öğrenciler öğretmen ve arkadaşlarının dikkatlerini üzerilerine çekti. Türkçe Zümresi öğretmenlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi ile 'Münazara Yarışması' birincisi 5/C sınıfı münazara grubu oldu. Birincilik elde eden öğrenciler, okul idaresi tarafından hazırlanan madalyalarını ve hediyelerini yapılan törenle aldı.

Yarışma hakkında bilgi veren Kolej Müdürü Fatih Akaslan, "Neden Münazara? Münazarada amaç, öğrencilerin dersin dışında başka kitapları okumasını ve incelemesini sağlamak, onların konuşma becerilerini geliştirmek, düşünceler arasında bağ kurabilmelerine yardımcı ola bilmek, düşüncelerini kusursuz bir şekilde dile getirmelerini sağlamaktır. Böylece münazara sayesinde öğrencilerin konuşma yeteneği gelişiyor. Yorum becerileri artıyor. Öğrenciler, farklı konular üzerinde fikir üretme, kendi fikrini savunma yetisi kazanıyorlar. Sultan Alparslan Eğitim Kurumları olarak kendine güvenen, özgün ve çağdaş bireyler yetiştirmek ve her zaman bir adım önde olmak için farklı olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Münazara yarışması ile öğrenciler, konuşma becerisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER