Münih'teki saldırıda hayatını kaybedenlerden 3'ü Türk

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Ölenlerden 3 kişinin Türk olduğu belirlendi.

Münih'teki saldırıda hayatını kaybedenlerden 3'ü Türk


Saldırıda yaralanan 16 kişinin tedavisi devam ederken, ölenlerin çoğunun Münih çeveresinden, dokuz kurbandan sekizinin 14-20 yaşlarında olduğu dokuzuncu kurbanın ise 45 yaşında olduğu belirtildi. 

Hayatını kaybedenler aralarında turist bulunmadığı bildirildi. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih'teki saldırıda hayatını kaybedenler arasında 3 Türk vatandaşının da bulunduğunu açıkladı. Terörün her türlüsüne karşı olduklarını, bu noktada teröre karşı herkesle dayanışma içerisinde olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Bizim tavrımız her zaman nettir, ikircikli olmadık. 

Maalesef, bu saldırıda üç vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Üç kardeşimiz hayatını kaybetti." dedi. Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden vatandaşları 1971 doğumlu Sevda Dağ, 2001 doğumlu Can Leyla ve Selçuk Kılıç olarak açıkladı.

Yunan Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak, ölenler arasında bir de Yunan vatandaşının bulunduğu duyurdu.


IŞİD bağlantısı yok

Münih Emniyeti sabah saatlerinde saldırganın ailesinin evinde arama yaptı. Yapılan aramada saldırganın odasında terör örgütü IŞİD'le bağlantılı herhangi bir kanıta rastlanmadı. Saldırganın böyle bir saldırı planladığına dair araştırma yaptığı belirtildi


OLAYIN GELİŞİMİ

Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, düzenlediği basın toplantısında, soruşturma kapsamında yerel saat ile 20.30'da alışveriş merkezinin yakınında intihar eden bir kişinin cesedinin bulunduğunu söyledi. Andrae, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtlarının değerlendirmesi sonucu failin bu kişi olduğunu belirlediklerini aktardı. Soruşturmaya göre, failin 18 yaşında İran asıllı bir Alman olduğunu bildiren Andrae, "Başka kişilerin bu olaya karıştıkları yönünde ipucumuz yok" dedi.



Olayda, saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü açıklayan Andrae, 3'ü ağır olmak üzere 16 kişinin yaralandığını ve bunlardan bazılarının çocuk olduğunu dile getirdi. Andrae, saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği iddiasına ilişkin, "Bazı kişiler olay yerinden araçlarıyla hızla ayrıldı ve bunlardan şüpheli duyuldu ancak olayla hiçbir ilgileri yoktu" diye konuştu.
<< Önceki Haber Münih'teki saldırıda hayatını kaybedenlerden 3'ü Türk Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER