Münir Özkul son yolculuğuna uğurlandı

Cuma günü 93 yaşında hayatını kaybeden Münir Özkul son yolculuğuna uğurlandı. Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlendi. Özkul’un cenazesi buradaki törenin ardından cenaze töreni için Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Törenin ardından cenaze namazı kılınan Özkul’un naaşı Bakırköy Mezarlığı’na defnedildi.

SHABER3.COM



Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeki törende sahnenin arkaplanına konulan Hababam Sınıfı karesi dikkatlerden kaçmadı. Fotoğrafı görenler gözyaşlarına hakim olamadı.

“Çok Üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum “

Tören öncesi konuşan Münir Özkul’un eşi Umman Özkul gözyaşlarını tutamadı. Özkul, “Çok Üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum ama. Tesellim, çok sıkıntıları vardı, o sıkıntılardan kurtulduğu için” dedi.

“Biz alaylı olarak geldik sinemaya ve onların yanında çok şeyler öğrendik”

Hababam Sınıfı Filminde Bacaksız lakaplı öğrenciyi oynayan Tuncay Akça, Özkul’un üzerinde çok emeği olduğuna değinerek,”Böyle bir yerde duygu olmaz. Hepimizin başı sağ olsun. Sinemanın ve tiyatronun başı sağ olsun. Benim sinemaya gelmemde temeli olan bir insan. Bizi buraya getiren bir insan, hocamızdı. Biz alaylı olarak geldik sinemaya ve onların yanında çok şeyler öğrendik” diye konuştu.

“Bütün Türkiye’ye örnek olmuş bir insan”

Münir Özkul ile birlikte çok sayıda filmde birlikte rol alan Hayta İsmail olarak akıllara kazınan Ahmet Arıman ise,”Sözün bittiği yer derler ya şuan öyleyiz. Fakat geçmişe bakmak lazım. Türk sinemasına can veren bir oyuncu. Sadece bizim Mahmut hocamız değil. Yıllar önce çektiği filmlerle de adını duyurmuş. Onun oğlu olduk kaç defa filmlerde. Bütün Türkiye’ye örnek olmuş bir insan” şeklinde konuştu.

14 Mart’ta tören düzenlenecek

Münir Özkul’un vefat ettiği gün kırılan kolundan dolayı ameliyat olan ve bu sebepten dolayı cenazeye katılamayacak olan Ferhan Şensoy da 14 Mart’ta bir tören düzenleyecek. Ortaoyuncuları Kavuğu’nu Münir Özkul’dan devralan Ferhan Şensoy’un yöneteceği tören Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda yapılacak.
<< Önceki Haber Münir Özkul son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER