Müntefering: İki toplum arasında ortak noktalar öne çıkarılmalı


Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) federal milletvekili Michelle Müntefering Federal Meclis'te Dışişleri Komiyonu'nda üye olarak çalışmalarına başlayacak. Türk-Alman Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı da olan Müntefering, 2013 yılındaki seçimlerden hemen sonra Hukuk ve Tüketiciyi Koruma Komisyon'larında üye olarak çalışmalarına devam ediyordu. 35 yaşındaki Müntefering yeni görevi ile ilgili kullandığı "Tam da siyasi huzursuzlukların devam ettiği şu günlerde ilişkileri desteklemek ve geliştirmek ve iki toplum arasında ortak noktaları ön plana çıkarmak çok önemlidir." cümlesi ile yapacakları konusunda ipuçları da vermiş oldu.

Öte yandan genç politikacı sivil toplumda da önemli görevler üstlenmeye devam ediyor. Müntefering oybirliği ile Bonn merkezli Deutsch-Türkische Gesellschaft e.V. (DTG) Derneği'nin genel başkan yardımcılığına da seçildi. Herne milletvekili olan Müntefering bu görevi ile de 2013 yılından beri federal hükümette Uyum Bakanı olarak görev yapan Aydan Özoğuz'un halefi olmuş oldu. SPD'li siyasetçi DTG'nin Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda en önemli derneklerden birisi olduğunu düşünüyor. Bilindiği gibi DTG partilerüstü bir dernek olup, sivil toplum örgütü olarak Türk-Alman ilişkilerini geliştirmeyi hedef edinmiş.

Başkanlığını Dr. h.c. Gerd Andres'in yaptığı derneğin yönetiminde de Dr. Yaşar Bilgin, Aydan Özoğuz, Ruprecht Polenz, Serkan Töre gibi isimler göze çarpıyor. Derneğin mütevelli heyetinde ise Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Cornelia Pieper, Prof. Dr. Udo Steinbach, Prof. Dr. Rita Süssmuth, Berlin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Klaus Wowereit gibi siyasiler yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Müntefering: İki toplum arasında ortak noktalar öne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER