Murat Karayalçın: Siyasi ahlak yasamız Türkiye'nin siyasetini temizleyecek


CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, partilerinin siyasi ahlak yasası ile Türkiye'nin siyasetini temizleneceğini söyledi. Karayalçın, "İktidara geldiğimiz CHP olarak bir siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Burada ayakkabı kutuları yok . Burada saatler yok. Burada birileri için vakıflar kurmak yok. Siyasi ahlak yasası Türkiye'nin siyasetini temizleyecek. 12 Eylül anayasalarını tümüyle kaldıracak. O bağlamda yüzde 10 seçim barajı kaldırılacak." dedi.

CHP'nin Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlediği toplantıya CHP İstanbul Milletvekilleri İhsan Özkes, Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül ve partililer katıldı. Salonda konuşan Murat Karayalçın, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın saha çalışmalarıyla ilgili hazırladığı "40 Bin Kadınla 4 Milyon Ev Ziyareti Projesi hakkında bilgiler verdi.

23 Nisan'da İstanbul'u ev eve gezmeye başlayacaklarını belirten Karayalçın, "Bismillah diyerek Allah'ın adıyla 23 Nisan Perşembe günü İstanbul'da hanelerin kapısını çalmaya başlıyoruz. Ziyarete gittiğiniz yerlerde, kapısını çalan hanelerle tartışmaya girmeyiniz. Sizlere verdiğimiz kitapçıkları verin. Yaşanacak Türkiye'yi 4 dayanak üzerine inşa etmemiz söz konusu. Bunların başında birinci sınıf demokrasi bulunuyor. İktidara geldiğimiz CHP olarak bir siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Burada ayakkabı kutuları yok . Burada saatler yok. Burada birileri için vakıflar kurmak yok. Siyasi ahlak yasası Türkiye'nin siyasetini temizleyecek. 12 Eylül anayasalarını tümüyle kaldıracak. O bağlamda yüzde 10 seçim barajı kaldırılacak." açıklamasını yaptı.

CHP'nin seçim vaatlerinin kaynaklarını anlatan Karayalçın, "Sayın Genel başkanımızın hesabı şu. 1923 yılından 2002 yılına kadar 57 hükümet kurulmuştur. Bu hükümetler 780 milyar dolar kaynak toplamış. 2002 ile 2015 yılları arasında bu malum hükümet 1 trilyon 800 milyar dolarlık kaynak toplamış. İyi kaynak toplamışlar. O işi iyi yapıyorlar. Şunu sormamız lazım. Toplamış olduğun bu kaynakla yeni bir Keban mı yaptın, yeni bir demir çelik mi yaptın, GAP'ı mı bitirdin? Doğu Karadenizlilerin yıllardır peşinde olduğu DOKAP'ın, 25 Milyarlık projelerini mi tamamladın? Batı Karadenizlilerin yıllardır rüyasını kurdukları Kilyos vadisi projesini mi yaptın? Çorumla Samsun arasında üreticiler demiryolu bekliyorlar, Konya'yla Mersin arasında üreticiler ürünlerinin Mersin Limanına taşınması için demiryolu bekliyorlar. Bu parayla onları mı yaptın? Bu parayla ne yaptın sen Allah aşkına? Kendi dediğini bile yapamadın, Kanal İstanbul'u bil yapamadın? Burada ne olduğunu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç söyledi: 'Burada israf var israf' biz söylemiyoruz, kendileri söylüyorlar." diye konuştu.



CİHAN
<< Önceki Haber Murat Karayalçın: Siyasi ahlak yasamız Türkiye'nin siyasetini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER