Mursi'ye Bilal Erdoğan'a pasaport verdiği iddasıyla açılan dava ertelendi


Mısır Mahkemesi, askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılıp tutuklanan İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) Hareketi yanlısı eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a Mısır pasaportu verdiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasını 28 Şubat'a erteledi.

Mısır basınınında da geniş yer bulan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 2013 yılında Mısır vatandaşı olduğu iddia edildi. Ülkenin ünlü avukatlarından ve Türkiye aleyhine açtığı davalarla tanınan Samir Sabri, bu iddiayı geçen yıl mahkemeye taşıdı. Kahire İkinci İdare Mahkemesi Başkanı Ahmed Şazeli, iki gün süren duruşmanın sonunda dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, Bilal Erdoğan'a pasaport verildiğine dair iddia ile ilgili dönemin, İhvan yanlısı Cumhurbaşkanı Mursi, Başbakan Hişam Kandil ve İçişleri Bakanının kararlarını araştırdıklarını, onların da bu yargılamaya dahil edildiğini belirtti. Yargılama sürecinin devam ettiği vurgulanarak eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Başbakan Kandil, İçişleri Bakanı ve Bilal Erdoğan'a verildiği iddia edilen pasaport ile ilgili kesin kararını 28 Şubat'ta vereceğini duyurdu.

Öte yandan Mısır'ın önde gelen gazetelerinden Masr El-Youm'a konuşan davacı avukat Sabri, Bilal Erdoğan'a verilmesi için Mursi'nin özel imzaladığı dosyanın 715/65 numaralı olduğunu aktardı. Ayrıca Bilal Erdoğan'ın mahkeme kayıtlarında, Mısır'daki resmi ikametgah adresinin ise Masr El-Cedid (Yeni Mısır) ilçesinde bulunan "El Ahram Caddesi No:1 Heliopolis mahallesi" olarak yazıldığını ileri sürdü. Samir Sabri, o dönemde sadece Bilal Erdoğan'a değil Türkiye'den bir kısım kişilerle Hamas'ın önde gelen bazı liderlerine de Mısır pasaportu verildiğini iddia etti.

Ayrıca Sabri, Bilal Erdoğan'ın Mısır pasaportuyla 17 Aralık döneminde Türkiye'deki yolsuzluk soruşturmasından kurtulmak için Gürcistan'a kaçtığını savundu.

Öte yandan iddia edilen bu bilgileri geçen yıl Bilal Erdoğan, "Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir." diyerek reddetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Mursi'ye Bilal Erdoğan'a pasaport verdiği iddasıyla açılan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER