Muş'ta 6 saat süren hasta kurtarma operasyonu

Muş'ta 6 saat süren hasta kurtarma operasyonu

MUŞ (CİHAN)- Muş'un Korkut ilçesine bağlı Yolgözler köyü Onevler mezrasında safra kesesi şikayeti artan 50 yaşındaki Naciye Tikiz için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 Acil ekipleri seferber oldu. Kar kalınlığının 1 buçuk metreyi bulduğu mezraya kar motoruyla ulaşan ekipler, 6 saatlik çalışmanın ardından Naciye Tikiz'i önce ambulansa ardından da hastaneye ulaştırdı.

50 yaşındaki Naciye Tikiz'in safra kesesinin şişmesi üzerine ailesi 112 Acil ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine AFAD ve 112 Acil ekipleri bölgeye sevk edildi. Muş'a 108 kilometre uzaklıkta olan mezraya ulaşmaya çalışan ekipler, Yolgözler köyünde yolun kapalı olması nedeniyle Onevler mezrasına kadar yola kar motoruyla devam etti. Mezraya zorlu yolcuktan sonra ulaşan ekipler safra kesesi hastası Naciye Tikiz ve eşi Zekeriya Tikiz'i alarak ambulansa doğru yola çıktı.

EKİPLER ZOR ANLAR YAŞADI

Köye 8 kilometre uzaklıkta olan mezradan dönüşte ekipler, 1.5 metreyi bulan karda zor anlar yaşadı. Kar motorunun 3 defa yolda kalması sonucu kürekle yolu açmak zorunda kalan AFAD ekipleri, zorlu yolculuğun ardından hastayı sağlık ekibine ulaştırmayı başardı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Naciye Tikiz'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Muş Devlet Hastanesi'ne götürülen Naciye Tikiz burada tedavi altına alındı. Naciye Tikiz'in eşi Zekeriya Tikiz, eşinin safra kesesinden daha önce İstanbul'da ameliyat olduğunu, safra kesesinin şişmesinin kalbine zarar verdiğini belirtti. Eşinin rahatsızlığı üzerine 112 Acil sağlık ekiplerine haber verdiklerini belirten Zekeriya Tikiz, AFAD ve 112 Acil sağlık ekibine yardımları için teşekkür etti.




CİHAN
<< Önceki Haber Muş'ta 6 saat süren hasta kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER