Muş'taki tatbikatta, patlayıcı yapımında kullanılan tüpler ele geçirildi


Genelkurmay Başkanlığı, Muş Hasköy ilçesindeki tatbikatlar esnasında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan tüpler ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Hasköy ilçesi kırsalında, 02 Nisan 2016 tarihinde Şehit Jandarma Başçavuş Mehmet Çapar-37 Operasyonu icra edildi. Operasyonda; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan tüpler ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yine 04 Nisan 2016 tarihinde Yüksekova'da devam eden operasyonlar esnasında bölgede görev yapan Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi (METİ) tarafından düzenli olarak mayın arama köpeği ve detektörü ile yapılan aramalarda; su birikintisi içinde ve plastik torba, bidon içerisine yerleştirilen amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcılar ve kilit taşları ile mıcır zemin kaplanmak suretiyle üzerleri sonradan örülmüş olan el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Muş'taki tatbikatta, patlayıcı yapımında kullanılan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER