Musa Aydın: 18 yıl aradan sonra 3 altın madalya kazandık

Musa Aydın: 18 yıl aradan sonra 3 altın madalya kazandık

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Amerika'da Las Vegas şehrinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 18 yıl aradan sonra 3 altın madalya kazanıldığını belirterek, "Bu şampiyona çok önemliydi, diğer dünya şampiyonaları ile kıyas etmek mümkün değil." dedi.

Bursa'da Sümbüllü Bahçe Konağı'nda Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Musa Aydın, 7-13 Eylül'de dünya şampiyonasında kazanılan 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalyanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Şehit haberleri nedeniyle sevinçlerinin buruk olduğunu belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Tam 18 yıl aradan sonra dünya şampiyonasında 3 altın madalya kazandık. Bu şampiyona çok önemliydi, diğer dünya şampiyonaları ile kıyas etmek mümkün değil. Dünya şampiyonasında olimpiyat kotası vardı. Buraya bütün ülkeler çok büyük hazırlıklar yaparak gelmişlerdi. Herkes bir yıl öncesinden olimpiyat vizesi alarak rahatlıkla olimpiyatlara hazırlanıyordu. Böyle büyük bir organizasyonda, ABD gibi büyük bir ülkede 3 altın madalya almak doğrusu çok büyük bir anlam ifade ediyor."

Bundan sonraki hedeflerinin 2016 yılında Brezilya'nın Rio şehrinde düzenlenecek olan Rio Yaz Olimpiyat Oyunları olduğunu ifade eden Başkan Aydın, aynı başarıyı orada da tekrarlamak istediklerini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Musa Aydın: 18 yıl aradan sonra 3 altın madalya kazandık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER