Müşerref, Benazir Butto'yu tehdit etmiş


Pakistan'da terörizm ile mücadele mahkemesine ifade veren Amerikalı lobici ve gazeteci Mark Siegel, Pakistan'ın eski Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref ve suikaste uğrayan eski Başbakan Benazir Butto hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Tanık Siegel, Müşerref'in telefonla arayarak Benazir Butto'yu tehdit ettiğini iddia etti.

Amerika'dan kaydedilen video yoluyla mahkemeye ifade veren Siegel, Müşerref'in Butto'yu arayarak 'Pakistan'a dönüş yapmasının korkunç sonuçlar doğuracağı' yönünde tehdit ettiğini söylediği kaydedildi. Müşerref'in Butto'yu aradığında eski başbakanın yanında olduğunu belirten Siegel, Müşerref'in hakaret edici bir dil kullandığını söyledi. Siegel'in, 'Butto'nun telefon görüşmesi sonrası korkudan titrediği' yönünde bilgiler verdiği belirtildi.

Siegel'in ayrıca, Müşerref'in Benazir Butto'ya düzenlenen suikastten haberdar olduğu ve saldırı sonrası bütün delilleri imha ettiğini iddia ettiği belirtiliyor.

Botto'nun danışmanlığını yapan Siegel, ülkeyi yasa boğan Butto suikastının en önemli şahitlerinden biri olarak biliniyor. 2007 yılında meydana gelen Butto suikasti, Revalpindi terörizm ile mücadele mahkemesi tarafından görülmeye devam ediliyor.

Toplam 8 yıllık sürgünün ardından 8 Ekim 2007 tarihinde ülkesine dönen Butto, ölüm tehditleri aldığını açıklamış ve 27 Aralık 2007 tarihinde de Revalpindi şehrinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Buttun'un ölümünden sonra devlet başkanı Pervez Müşşerref, ülkede 3 günlük yas ilan etmiş, 2008 Ocak ayında yapılması gereken seçimler ise bir yıl sonrasına ertelenmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Müşerref, Benazir Butto'yu tehdit etmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER