Musk kafaya koydu: X tamamen ücretli oluyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 18 2023
Sosyal medya platformu X, gönderi paylaşma, beğenme ve yanıtlama gibi işlemler için 1 dolarlık ücretli aboneliği zorunlu kılan "Not A Bot" (Bot Değil) için Yeni Zelanda ve Filipinler'de teste başladı.
Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski adıyla Twitter), sosyal medya platformuna tamamen ücretli abonelik zorunluluğu getiren "Not A Bot"u (Bot Değil) programını Yeni Zelanda ve Filipinler'de denemeye başladı.
17 Ekim itibarıyla testlerine başlanan yeni ücretli abonelik sisteminde kullanıcılar, içerik gönderme, gönderileri beğenme, yanıtlama, yeniden gönderme (repost), diğer hesapların gönderilerini alıntılama ve gönderileri yer imlerine ekleme eylemlerini gerçekleştirebilmek için aylık 1 dolarlık abonelik paketini almak zorunda.
Abone olmak istemeyen kullanıcılar ise gönderileri okumak, videoları izlemek ve hesapları takip etmek gibi yalnızca "salt okunur" eylemler gerçekleştirebilecek.
ELON MUSK: SAHTE HESAPLARLA MÜCADELE İÇİN
Gazete Duvar'da yer alan habere göre Elon Musk, 19 Eylül'de platforma erişebilmek için aylık ödeme yapmayı gerektiren bir sisteme geçişi düşündüklerini açıklamış ve gerekçe olarak bot ve sahte hesapları öne sürmüştü.
Bot hesaplarla mücadele etmenin tek yolunun X için bir ödeme sistemi geliştirilmesi olduğunu iddia eden Musk, "Düşük kademeli bir fiyatlandırma sistemi kullanacağız" açıklaması yapmıştı.
X'ten "Not A Bot" programına dair yapılan açıklamada da hedefin spam, manipülasyon ve bot faaliyetlerini azaltmak olduğu öne sürüldü. Testten mevcut kullanıcıların etkilenmeyeceği belirtildi.
Yeni Zelanda ve Filipinler'de oluşturulan yeni hesapların öncelikle telefon numaralarını doğrulamaları gerekecek. Ardından da abonelik planını seçmeleri zorunlu olacak. Paylaşım yapacak kullanıcıların ödeme için kart bilgilerini paylaşmaları gerekecek.
X, söz konusu ülkelerde bot hesap sayısının nasıl değiştiğine ilişkin veri paylaş
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!
6.CHP lideri Özel: ‘Roboski, Türkiye’nin yakın tarihinde bir utanç olarak duruyor'7.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!8.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!9.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı10.Okuyorum peki anlıyor muyum?

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...


