Muş'ta sel felaketi: 2 çocuk öldü

Muş'un Korkut ilçesinde aniden bastıran sağanak yağmur sonrası sele kapılan otomobildeki 2 çocuk hayatını kaybetti. Karakale Köyü'nde yaşayan bir bebek ise sel sularına kapılarak kayboldu. Bebeğin cesedine daha sonra ulaşıldı.

Muş'ta sel felaketi: 2 çocuk öldü

Korkut İlçesi’ne bağlı 1055 nüfuslu ve 200 haneli Karakale Köyü’nde, bugün saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak yağmur ve dolu, hayatı felç etti. Yaklaşık 45 dakika süren yağış nedeniyle Sılığ Deresi taştı. Bu sırada Bulanık İlçesi’nden muş yönüne giden içerisinde 7 kişinin bulunduğu Orhan Süngür yönetimindeki araç sele kapıldı. Araç sürücüsü Orhan Süngür, kızları Ela ve Canan Süngür ile Songül Demir, köylülerin yardımıyla kurtarılırken, azgın sulara kapılan sürücünün eşi Yasemin Süngür, oğlu Yusuf ve 5 aylık bebeği Yunus kayboldu. 

MİNİK YUSUF'UN CESEDİNE ULAŞILDI

Kurtarılan 4 kişi, ambulansla Korkut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olayın ardından bölgeye jandarma, AFAD, UMKE, 112 ve Özel İdare ekipleri sevk edildi. Yapılan arama çalışmalarında Yasemin Süngür ile oğlu Yusuf’un cesetlerine ulaşıldı. Minik bebeği arama çalışmalarından ise herhangi bir sonuç alınamadı. Havanın kararmasıyla birlikte ara verilen arama çalışmalarına yarın sabah yeniden başlanacağı belirtildi. 

EV VE İŞ YERLERİNDE HASAR MEYDANA GELDİ

Sel nedeniyle Karakale Köyü’nde 40’a yakın ev ve işyerinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Küçük ve büyükbaş hayvanların telef olduğu faciada, arı kovanları da sel sularına kapıldı.

Yaşanan bu sel felaketinde büyük zarara uğradıklarını ifade eden köylülerden Nesim Taygar, ev ve işyerlerinin harabeye döndüğünü, birçok hayvanın ise telef olduğunu ifade etti.

DHA
<< Önceki Haber Muş'ta sel felaketi: 2 çocuk öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER