Mustafa Cengiz: Fatih Terim kendini başkan üstü görüyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz sarı kırmızılı camiada seçim gündemini ve yaşananları değerlendiriyor. Cengiz, Fatih Terim ile ilgili yaptığı yorumda, "Göreve devam edersem sevgili Fatih Hoca ile devam etmeyi düşünmüyorum" dedi.

SHABER3.COM

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadyumu’nda basın mensuplarının karşısına geçti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cengiz, başkanlık seçimiyle ilgili konuştu. Cengiz, düzenlenecek seçimin Galatasaray’ın test seçimi olacağını belirtti. Öte yandan Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim’le ilgili flaş ifadeler kullandı. İşte Mustafa Cengiz’in açıklamalarından satır başları:

‘1 GOL DAHA ATSAYDIK…’
“Bildiğiniz gibi, maç öncesi değil de sezon öncesi sezon sonrası açıklamalar yapıyorum. Bu sezon sonu şampiyon da olamadık, geçen sene olduğu gibi. 1 gole kaybettik. 1 gol daha atsaydık… Komedi bir şey oldu. Kendi rekorumuzu egale ettik. Aynı puanla bitirip averajla ikinci olduk.”

‘TEPKİ OYLARIYLA SEÇİLDİM’
“Tarihi açıdan yapıyorum bu konuşmayı. Önümüzdeki seçimler, test seçimidir. Galatasaray beni getiren oraya, 1. seçimi almama neden tepki seçimidir. Geçmiş başkana şiddetli bir tepki vardı. Kuruldakilerin belki yarısı beni tanımıyordu. Kurullara katılan, yazışma gruplarına katılanlar bilir. Tepki oylarıyla seçildim. Şampiyon da olsak 4-5 ay sonra seçime gideceğim dedim. 4 adayla girdik o seçime. Eski başkan da aday oldu. Genel kurulun tercihi ve teveccühüyle göreve devam ettik.”

‘GALATASARAY KENDİ KENDİNİ TEST EDECEK’
“3 sene doluyor. Neler yapmışız kısaca göz atacağız. Galatasaray’da bu tercih, bir tercih seçimi olmayacak. Galatasaray kendi kendini test edecek. Galatasaray vefakar mı, Galatasaray’da aidiyet var mı, Galatasaray takdir mi eder nankör müdür teşekkür mü eder? Galatasaray kendi kendini test edecek.”

‘ŞUNA OY ATIN DEMEM’
“Bana oy atmayan, seçime giren, rıza gösterdiğim demeyeyim de yanlış anlaşılır, benim de desteklediğim insanlar takdir edilmezse şaşırırım. Ben şuna buna oy atın demem. Ben kendime de oy atın demedim. Şu anda da demem. Ben her 2 seçim döneminde, 1 kişiyi arayıp da bana oy atın demedim. Destek olun demedim. Ancak parasal açıdan olun demişimdir. En çok da onu başaran bizim Abdürrahim’dir. Hem localara, hem parasal olarak müthiş destekleri oldu. İnsanlar, Abdürrahim arayınca ‘Ne kadar’ diyor. Gülüyorduk. Sağolsun.”

‘BU BİZE TERS’
“Gece gündüz Galatasaray için çalıştık. Geldiğimiz hafta UEFA’yla karşılaştık. UEFA üst düzey delegasyonu gönderip tanışmak istedi. Kişinin kalitesi, kişinin sözünü tutma ölçütü, kişinin güven vermesi yapılacak projeden, arsadan, teminatlardan daha değerli. Avrupa bankacılık sistemi doymuş bir sistem, projeyi getiren kişinin yeterliliğiyle test ediyorlar. Bu bize ters. Bu durumda UEFA, bizle bir görüşme yaptı. Ben 10-15 dakikasında bulundum. Çok olumlu bir rapor yazdıklarını öğrendim. Hoşuma gitti. Sağolsun Şenes Ağabey söyledi. Ona da teşekkür ederim.”

‘FATİH TERİM’E BİZE ÖDETİYOR DİYE BİR LAF SÖYLEMEDİM’
“Biz mayıs ayı sonuna kadar, 5 ay, hemen hemen her hafta UEFA’yla uğraştık, hemen hemen her hafta. Ben kaç kere gittim unuttum. Onlar da ceplerinden ödeyerek Mete İkiz kardeşim de yardımcı oldu. Oytun, Dorukhan, Okan Böke, Sedef Hanım altı kişilik ekip devamlı taşındık. Sportif AŞ’dekiler hariç, giden herkes otel ve uçak paralarını kendi ödedi. Bunu ne kadar bonkör anlamında söyledim. Gelecek başkanlar da cebinden ödesin. Bu tüm deplasmanlar ve maçlar için geçerlidir. Ben sevgili Fatih Terim‘e Bodrum’a giderken, ABD’ye giderken uçak bilet paralarını kulübe ödettiriyor diye bir şey demedim, yanlış anlatmışlar. Fatih Hoca ile konuşmadık. Onun bizi gördüğü pozisyon itibariyle bize öyle bir bakış açısı yok, üst başkan gibi… “

‘YAPMASINI BEKLEMEZDİM AMA YAPTI’
“Kalkıp hocaya taşıyorlar. Bana da alıp öyle taşıyın. Yanlış aktarıyorsun. O adam da bana sormalı. Ben hemen telefon çeviririm. Sen benim hakkımda böyle mi konuştun derim. Çok pis huyum vardı. Fatih Hoca beni aradı. Hiç konuşacağım diye aramadı. Fatih Terim kendini başkan üstü görüyor, biz sadece tedarikçiyiz. Bizde arama yok, hüküm var. Başkan bunu demiş, kahrol. Yahu demedim. Aç bana sor. Dedimse nasıl dedim, ne dedim. Doğruyu öğren. Çünkü aktarılırken yanlış aktarılıyor. Banttan dinle. Banda alın siz de. Basında haber çıkıyor, hocadan ben telefon beklerdim. Doğru mu diye sormasını. Hayır o yargıç olarak kararını vermiş, basın sözcüsü olarak da çıkıp açıklamış. Albayrak’a haber vermiş, o da yalvarmış hocam yapma diye. Yapmasını beklemezdim ama yaptı. Göreve devam edersem sevgili Fatih Hoca ile devam etmeyi düşünmüyorum.”

‘O ANDA İSTİFA ETMELİYDİ’
“Neden Fatih Terim ile sözleşme uzatmıyorum? Biz düşman değil miyiz? O anda, hemen o anda Fatih Terim istifa etmeliydi, ona istifa etmek yakışırdı. Fatih hocamız konuşurken beni buz etti. Yusuf yerinden fırladı, benim gözlerim fal taşı gibi açıldı. ‘İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar’ dedi. Beni işaret etti, bunu anlamamak için aptal olmalıyım. Ben ve yönetim, biz düşmanız ya. Nasıl olacak da Fatih Terim’le yola devam edeceğiz. O anda istifa etmeliydi, ona bu yakışırdı.”

‘DÜŞMANLARINI DUMAN ETTİN SEVGİLİ HOCAM!’
“Yapma be sevgili hocam. Bir kere eve geçmiş olsun dilemeye gelmedin. Oğlumu aradın ettin, hep ‘Onun için oynayacağız’ dedin, 8 kere yenildik. Ben de dedim ki ‘Benim için oynamasın, söyle’ dedim. Düşmanlarını duman ettin sevgili hocam! Seni tebrik ediyorum eserinle övünebilirsin, kemoterapiye yeniden başladım. Bir kere geçmiş olsun ziyaretine gelmedin.”

‘BENDEN ÖZÜR DİLERSE…’
”Başkan adayları açıklama yaptı. ‘Terim’in yanındayız’ dediler. Ben değilim. Ben olduğum sürece onunla sözleşme yapmam. Çünkü ben onun düşmanı imişim. Bir şartla olur, çıkar özür diler, beni ikna eder. Öyle… Fatih Terim çıkar özür diler, yanlış anlaşıldığını söyler o zaman oturur konuşuruz.”

‘SİZ FATİH TERİM’E Mİ YETKİ İSTİYORSUNUZ?’
”Sen bizi sadece Genel Kurul’a havale edersin. Senin başka yetkin yok! Sadece bana ayar çekmiyor Onursal Başkanımız, gelecek adaylara da ‘paranız varsa gelin’ diyor. Yazıyorlar ‘Fatih Terim büyüktür Galatasaray’, ‘Galatasaray kırmızı çizgimiz’ Ya yönetim kim? Yönetim, genel kurulun seçtiği idare. Sen yönetim kuruluna hakaret ediyorsun, ey Fatih Terim!. Ey adaylar siz Fatih’e mi yetki istiyorsunuz, bu kefaletleri üstünüze almayı mı? Bunu diyecek pehlivanları bekliyorum. Boş konuşuyorsunuz. Evinize haciz gelir.”

‘UEFA DARMADAĞIN OLDU’
“Futbolculara bir tek nisan ayı borcu var. Onu da ödeyeceğiz. Futbolculara borç yok. Onu da söyleyeyim. İki kişi problemdi. Birini ihraç ettik. Yönetime hakaret etti. Kötü oynadığı için etmedik. Taraftara kalsa onu hemen göndermeliydik. Yarısı da gitmesin dedi. Hayatının en düzgün Türkçe konuşmasını yaptı zeminle ilgili. Neyse… Aziz Başkan diyordu ya, ‘UEFA karışacak’ diye. Bizde de UEFA darmadağın oldu.”

‘SURAT İFADEMDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİM’
“Tarihin en iyi UEFA savunmasını yaptınız dediler. Adamlar 70 yaşın üstünde, 3.5 saat bizi dinlediler. Onlar da itiraf ettiler. Tarihlerinde ilk defa, bir takıma 2. defa ceza vererek yapılandırma anlaşması yaptı. 4 yıl Avrupa kupalarına katılma izni verdi. 2 yılda 80 milyon euro katkı getirdi. Onun yan gelirleriyle birlikte 100-120 olabilir. Çünkü marka değeri artıyor. Biz tabii maalesef başarılı olamadık. Çok ağırıma gidiyor. Real Madrid ve PSG maçlarında içeri girmedim arada. Utandım ya. Taraftardan utandım. Utandım. Yani biz bunu hak etmedik dedim. Birinden 5, birinden 6 gol yedi. Florentino Perez sağolsun, asil bir adam. Yanıma arkadaşımı oturttu. Adam, 1 tek gole bile sevinmedi yanımda. Adam telefon açılış resmi torunumla resmi vardı. Onu görmüş. Hemen yaşını boyunu bizimkilerden öğrenmiş. Maç sonu bana törenle, Mert’e forma verdi. Oradaki fotoğrafım rezalet bendeki yüz. Teşekkür edip surat ifademden ötürü özür diledim. Taraftardan özür dilerim. Şampiyonlar Ligi’ndeki iki sezondan ötürü. Başarılı olamadık, açık konuşuyorum. Ya orta saha yoktu, ya forvet yoktu, ya defans yoktu. Defans yokken en az golü yedik, forvet yokken en çok golü attık. Açın bakın istatistiklere.”

‘CAMİA BU CAS’A KARŞI ÇIKTI’
“UEFA’dan sonra CAS’a gittik. Camianın hukukçuları, ‘Sakın CAS’a gitmeyin’ dediler. Tahkim heyeti gibi bir mahkeme vardı, doğrudan ceza verme yetkisi var. Siz bu kararı nasıl verdiniz diyor Ceferin’e. Bir şey oldu hukukun dışında diyor. Lahey Uluslararası Adalet Divanı Başkanı bunu diyen de. Yaşlı biri, 70 yaşında. Adam bize bir yazılar… Destan. Bu kadar! Yüz yüze gelmedik ama yazışmalar bu kadar. Adam ima ediyor. Nasıl bir ilişki, nasıl böyle bir ceza. Şokta adam. UEFA da çok bozuldu. Bu dediler böyle. Batı basınını takip etmiyoruz ama ortalık birbirine girdi. Bizim arkamızda da PSG ve Milan var. Adamlar anlattı. Savunmayı gösterdiler. Biz de adama elinden geleni ardına koyma, cekete kadar ara dedik ironi tabii. Adam da geri adım atmadı. Israrla kararı bozuyorum dedi. Biz de bozamazsınız diyip CAS’a gittik. Camia bu CAS’a karşı çıktı. Ben yönetim olarak CAS’a gidiyoruz dedim. CAS’ta da bugüne kadar tek Türk takımı kazanamamış. Giden madara olmuş. Biz kendimiz müdahale ettiğimiz için rahattık. Bize dediler ki CAS’a gitmedin, kazanamazsınız. Bilinen 5 firmaya bize teklif atın, dava bu dedik. İrlanda’dan bir firmayla Cenevre’de görüştük, Oytun’la gittik. Adamlar genç, zehir gibi. Kazanamayacağımız davaya girmeyiz dediler. Avrupa bakışı bu. Bizim ibramız siyasi. Beni sevmiyorlar. İyi hazırlanmışlar. Ben hazırlanmamışım. Denetleme Kurulu’na iftira atmayın. Günah ya. Ayıp ya ayıp. Çok ağrıma gitti. CAS’ta kazandık. Son mayıs ayında seçimden önce. Allah yanımızda oldu. Şiddetli bir oh çektik. PSG ve Milan’da ‘oh’ dedi. Onlar tabii çok zengin. Onlar da bizim yolumuzdan gidip CAS’ta davaları kazandılar.”

‘YAZLIĞIMIZI MECBUR SATTIK’
”Başkan olacaklar, ceplerini hazırlasınlar. Hoca (Fatih Terim) dedi ya ‘Hazırlık olun’, bunu kastetmedi tabii. Yalıkavak’ta bir yazlığımız var, mecbur sattık. Hanım onu duymuş, bozulmuş. ‘Hani üstüme yapacaktın’ dedi. ‘Evlenme programında evlenseydik yapardım’ dedim. Kendi şirketimize sattık tabii. Tarzan zor durumda değil yani.”
<< Önceki Haber Mustafa Cengiz: Fatih Terim kendini başkan üstü görüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER