Mustafa Denizli: Buradan galibiyetle ayrılmak bizim için lüks olurdu


Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Mersin İdmanyurdu maçından galibiyetle ayrılmalarının kendileri için lüks olacağını belirtti.

Denizli, Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 21. haftasında 2 - 1 kaybettikleri Mersin İdmanyurdu maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu akşam için söyleyebilecek çok fazla bir şeyimiz yok. Eleştirilebilecek tarafımız, bazen eleştiri yapılacak şeyler olur, onların eleştirisini yaparız. Bu akşam toplam olarak 90 dakika belki son 10 - 15 dakika bir tepki vermeye çalıştık, onun dışında doğru yaptığımız çok fazla bir şey olmadı. Dolayısıyla buradan bu akşam galibiyetle ayrılmak bizim için lüks bir skor olurdu." diye konuştu.

Böyle bir hafta sonunu geride bıraktıklarını anlatan Denizli, "Onun için benim çok fazla söyleyebilecek bir şeyim yok. Söylenebilecek birşey olsa övgüye değer, yergiye değer... Onlar dahi tek taraflı yergi hanesine girdi. Tabi biz bunu söylerken, bu eleştiri hakkını kullanırken bütün takım olarak bahsediyorum, başta ben olmak üzere. Son derece kötü bir gece bize lig için hiç bir şekilde umut aşılamayan bir görüntü ortaya koydu." şeklinde konuştu.

'BU AKŞAM ORTAYA KOYDUĞUMUZ GÖRÜNTÜNÜN NE TEKNİK AÇIDAN, NE İSTEK AÇISINDAN HERHANGİ BİR OLUMLU TARAFI YOKTU'

Bunun kendileri adına sıkıntılı bir dönem olduğunu vurgulayan Denizli, şöyle devam etti: "Ligde verdiğimiz bu görüntü bizim adımıza sıkıntılı. Büyük bir sorun yaşıyoruz demektir. Bunu en kısa zamanda gündeme getireceğiz. Bize acil bir dönüş çıkış lazım. Bunu değerlendireceğiz. Geriye dönüp baktığımızda sorunlu bir yapımız vardı zaten. Bunu suni tedbirlerle aşmak çok doğru olmazdı. Zamana yaymak istiyoruz. Bunları bertaraf etmek istiyoruz. Onun çalışmasını yapıyoruz. Zaman zaman güzel görüntüler veriyoruz. Ama bugün oyunda yaşadığımız sıkıntı, skora bakış açımız bu kadar aleyhimize olduğu bir dönemde bunlar belki daha fazla gün yüzüne çıkıyor. Bu bizim aşmamız gereken konulardan biri. Bu ilk defa bizim yaşadığımız bir sıkıntı değil. Daha evvelde yaşanıyordu. İşte bu sıkıntıları doğal akışı içerisinde halletmeye çalışıyorum. Bu akşam ortaya koyduğumuz görüntünün ne teknik açıdan, ne istek açısından herhangi bir olumlu tarafı yoktu. Bunu mutlaka aşmamamız lazım. Takım dediğin hadise birlikte hareket eden, yaşayan, birlikte sonuç almak isteyen bir gruptur. Bu akşam bu yapımızdan çok uzaktık. Son maçlarda özellikle oyunun son bölümlerinde bir tepki ortaya koyuyoruz. Bu yeterli olmuyor. Bu akşam da yeterli olmadı. Bizim fizik olarak herhangi bir sorunumuz yok. Oyunun başlarında böyle başlayıp sonunu getiremezsek o zaman daha fazla soru işareti koymamız lazım. Dolayısıyla bu akşam ne dersek diyelim bizim artı olarak hanemize geçecek herhangi bir puan yoktu."

Oyunun son bölümlerinde kazanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder ile Selçuk İnan arasında yaşanan diyaloğun ardından, Hollandalı oyuncunun saha kenarında 'beni değiştirin' işareti yapmasının sorulması üzerine Denizli, "Oyunun içerisinde bu kabullenmeme durumu, zaman zaman böyle tepkiler ortaya koyabiliyor. Bunlar çok doğaldır, insani tepkilerdir, dönüş arayan tepkilerdir. Hem takım için, hem bireyler için. Wesley, ikinci yarının başından beri büyük fedakarlıkla devam ediyor. Dizinde ciddi bir sorun yaşadı. Bunu aşmayı amaçlayan bütün çalışmaları da yapıyor. Dolayısıyla oyunun bu bölümünde bizim kurtarabileceğimiz bir puan tablosu var mıydı? Belki bir isteğimiz vardı, onun dışında Wesley'in her maçta bu tür sorunu oluyor. Belki dikkat ediyorsunuz son 15 - 20 dakikalar Wesley'e 'Devam edebilecek misin' şeklinde diyaloglar geçiyor. Bugün de onu hissetmiş. Onun dışında bir şey olmaz. Bir de Akhisar maçından sonra bir gazeteci arkadaşımız 'Bu son olaylar sizi nasıl etkiledi' diye sordu. Ben de 'psikolojimizi bozdu' diye cevap verdim. Bu doğaldır. Onun dışında bir hisse kapılsam esasında bizim o zaman sorgulanmamız lazım kendi adımıza. Bu olaylarda olumsuz etkilenmemiz mümkün değil. Neticede bu işi yaparken, bir hedefimiz varken, bu grupla birlikte yaşadığımız daha doğrusu benim yapmak istediğim veya kulübümüzün yapmak isteyip de gerçekleştiremediğimiz hadiseler gayet tabi bizim psikolojimizi bozar. Fakat psikolojimiz bizim ilelebet bozuk devam etmez. Bu 1-2 günlük hadisedir. Anlık yaşanır ve dönüşü sağlanır. Dolayısıyla bizim çalışmalarımızı herhangi bir şekilde olumsuz etkilemeyecek. Şu anda da bizim psikolojimiz olumsuz. Ama bunu yarın sabaha taşıyamayız. Neticede hafta içinde yapacağımız maç için önce neyi değiştirmemiz lazım; Galatasaray ruhu denen bir hadise vardır, o ruh böyle günlerde mutlaka ortaya çıkar.

Lig'de düşündüğümüz hedeflere taşıyacak mücadeleyi gösteremedik ama bütün bunlar diğer kulvarda tamamen devre dışı kalır. Galatasaray'ın Galatasaray olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de bugünlerdeki ortaya koyduğu o kendi ruhunu sunan, mücadelesiyle, isteğiyle, bütünleşmesiyle... Tabii ki çok kolay bir hadise değil. Zor bir kulvarda devam ediyoruz. Perşembeye kadar bunların çok önemli bölümü mutlaka halletme mecburiyetindeyiz. Halledeceğiz inancındayım." cevabını verdi.

'UEFA'DAN GELECEK KARAR YOL GÖSTERECEK'

Denizli, Galatasaray için ligin bitip bitmediği yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Bu akşam itibariyle, ikinci yarının başladığı dönemki umutlarımız, hedeflerimiz neyse bunun gerisinde olduğumuz yadsınamaz bir gerçek. Yani bu sıkıntılı dönemde, burada alacağımız sonuçlarla, UEFA'dan gelecek karar büyük bir ihtimalle yol gösterici olacak. Orada ne kadar çıkarsa çıksın bizim Avrupa kupalarından birine katılmamız mutlaka gerekiyor ve bunu mutlaka elde edeceğiz. Burada bir problem görmüyoruz. Tabii bu psikolojinin bozukluğu ben kendim için söylüyorum, takımdaki herkes bu duyguyu yaşıyor. Belki akşam uykusunda biraz rahatsızlık çekecek ama ertesi gün bunlardan başka biz arınmak mecburiyetindeyiz. Bu tablo bizi rahatsız etti. Hepimizi çok rahatsız etti. Bütün kontratlar nihayete ermek için yapılır.Bende onun için yaptım. Bu sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa Denizli: Buradan galibiyetle ayrılmak bizim için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER