Mustafa Denizli: Hem sulayacağız hem budayacağız


Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, transfer dönemini kastederek bazı futbolcuları hem sulayacağını hemde budayacağını söyledi.

Türkiye Kupası E Grubu ilk maçında Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından maçı değerlendiren Teknik Direktör Mustafa Denizli, "Grubun güçlü iki takımıyla başlamak kolay bir hadise değil. İyi bir başlangıç yaptık. İlk yarı tempo olarak düşündüğümüz bir 45 dakika oldu. Buradaki ana hedef bu gruptan çıkmak. Bizim de hedefimiz o. Akhisar gibi güçlü bir rakiple oynayıp, galibiyetle başlamak fevkalade iyi. Rotasyon yapmak mecburiyetindeyiz. Geneli itibariyle iyi bir 90 dakika geçirdik. Göreve başladığımın 3. haftası. 5 maç geride bıraktık. Saha içi ve dışı çalışmalarımız devam ediyor. Elimizden gelen tüm zamanımızı daha başarılı günlere getirecek çalışmalar yapıyoruz." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki hafta sonra ligimiz kısa bir ara verecek. Geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Çeşitli yerlerde çeşitli temaslarda olan arkadaşlarımız görevde. Onlardan devamlı rapor alıyorum. Kafamda bir takım şeyler var. Galatasaray'ı hem kısa dönem, hem uzun dönem ileriye dönük yatırımları da içeren bir politika izlemek mecburiyetinde. Yaş ortalamamız ligin üzerinde. Hem bu yıl hem önümüzdeki yıllarda bu camiaya hizmet verecek nokta atışlar yapmak mecburiyetindeyiz. Bunun için çabalıyoruz."

"FEVKALADE BİR YÖNETİMİMİZ VAR"

Taraftarların tepkisi için ise Denizli, "Taraftarımızın da benim de beklentilerimin üzerinde, fevkalade olumlu yaklaşan bir başkan ve yönetim kuruluna sahibiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gösterdikleri çaba ve yol haritasında birlikte yürüdüğümüz için, Galatasaray'ın en büyük başarılarında tam ortağımız tribünlerdi. Bizim için sıkıntılı dönem olacaktır. Bunlar aşmak için vardır ve aşacağız. Bu tribünler takım başarıya giderken yine en büyük destekçisi olacaktır. Önümüzde asla ve asla sisli bir tablo görmüyoruz. Önümüzdeki dönemleri iyimser olarak değerlendiriyorum ve böyle olacak. Girdiğimiz yolda zorlukları aşarak devam edeceğiz. Bunları defalarca yaşadık. Bunlar olağan şeylerdir. Hepimizin amacı bu camianın başarıya ulaşması. Ortak yolda zaman zaman sıkıntılar yaşanır." diye konuştu.

Bir basın mensubunun 'Geçtiğimiz sezon Yasin Öztekin gibi başka parlayan futbolcular olacağına inanıyor musunuz?' sorusuna Denizli, "Bizim istifade etme şansımız olan 19 oyuncumuz vardı. 3 tanesi kaleci. Uzun yolculuklarda ihtiyacımız olduğumuz sayıya ulaşamadığımız oluyor ama bunu tamamlayacağız. Bunu gerçek manada tamamlayacağız. Sayımız artsın diye değil. Galatasaray'ın hedeflerine yürüyecek kadroyu ortaya çıkaracağız. Bu yılı düşünerek yapılacak yatırımlar olmayacak. İnşallah gerçekleşir. Bunu gerçekleştirilecek yönetime de sahibiz." cevabını verdi.

"HEM SULAYACAĞIZ HEMDE BUDAYACAĞIZ"

Zorlu bir dönemden geçtiklerini de ifade eden deneyimli teknik adam, "Bunları hep beraber aştığımız onlarca örnek var. Yine aşacağız. Takımımız da taraftarımızda zoru yaşayabilir. Biz buraya ayrı yollardan aynı amaç için geliyoruz. Aynı yerde buluşuyoruz. Onu tam çözemedim. Neden böyle oluyor. Çok fazla da üzerinde durmak istemiyorum. Birlikte yürüyeceğimizi çok net biliyorum. Sayımız, inancımız artacak. Hedeflerimiz hiç değişmeyecek. Sıkıntılı bir dönem ve hissediyoruz. Oradan yaşayan bir insanım. Onların psikolojilerini çok çok iyi biliyorum. Biz çalışarak, onlar yardımcı olarak aşacağız. Yönetim düşündüklerimize her konuda cevap vererek. Bütün yaptığımız çalışmalarda sonuca ulaştığımız zaman kimsenin şüphesi olmasın harika bir Galatasaray ortaya çıkacak." diye konuştu.

Başka bir gazetecinin 'Daha önce takımı bir ağaca benzetmiştiniz ve bazı dalları tedavi edeceğinizi söylemiştiniz. Devre arasında neler olacak?' sorusuna ise Mustafa Denizli, şu cevabı vererek toplantıdan ayrıldı: "Hem suluyacağız, hem budayacağız."

CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa Denizli: Hem sulayacağız hem budayacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER