Mustafa Denizli'den çarpıcı Fenerbahçe yorumu

Futbolun duayen ismi Mustafa Denizli, Fenerbahçe'nin Konyaspor karşısındaki futbolunu değerlendirdi.

Mustafa Denizli'den çarpıcı Fenerbahçe yorumu

Pazar günü oynanan ve oldukça kısır geçen bir maç sonrası Fenerbahçe Konyaspor'u 1-0'lık skorla geçmeyi başardı. Futbol kamuoyunda sarı laciverti takımın özellikle ilk yarıda oynadığı üretkenlikten uzak futbol, oldukça eleştirildi.

Hürriyet gazetesinde yazan duayen isim Mustafa Denizli de Fenerbahçe'nin eleştirilen oyununu değerlendirdi. Son maçlarda Fenerbahçe'nin takım savunmasını iyi yaptığını belirten Denizli, "Gol yemiyorlar ama bunun yanında üretmede de zorluk çekiyorlarF.Bahçe bundan sonra tempolu ve sonuca gidecek oyun oynamak istiyorsa, De Souza’nın bu oyunda yeri yok." ifadelerini kullandı.
 
İşte Hürriyet'de yer alan o yazının ilgili kısmı

ZAMAN LEHİNE ÇALIŞIYOR
 
Galibiyeti Nani ve Volkan’ın oyuna katılmasına bağlayabilir miyiz?
 
Volkan ve Nani’den ziyade Gökhan ve Hasan Ali ön plana çıktı. Muhtemelen ikinci yarıda onlarla devam edileceğini öngörmüştük. Bu ikili girince F.Bahçe’nin kanatları kullanma şansı, önlü arkalı daha fazla oluyor. Alper ve Van Persie’den ziyade Volkan ve Nani’nin daha etkili olduğu bir gerçek. Oyunun kısa özetini yapmak gerekirse, Türkçede bir laf vardır ‘Bu sıcağa kar dayanmaz.’ Karşısında gole gidemeyen bir takım olunca senin pozisyon üretme, oyuna hakim olma şansın artıyor. Futbolda antrenmanda bazen bir çalışma vardır. Sadece pas oyunu üzerine kurulu, hedefi olmayan. Konya’nın dünkü oyunu aşağı yukarı buna benzer bir oyundu. Neticede bir yerde güç, kalite ortaya çıkacaktı. Çıktı da.
 
Eleştirilse de F.Bahçe hala zirvede. Nasıl yorumlamak lazım?
 
1-0, 1-0, 1-0, 1-0... F.Bahçe böyle böyle kazanıyor. Ve zaman da F.Bahçe’nin lehine çalışıyor. En problemli günleri kazanarak geçen bir takım var neticede. Son maçlarda Fenerbahçe takım savunmasını iyi yapıyor. Gol yemiyorlar ama bunun yanında üretmede de zorluk çekiyorlar. Dün için avantajları karşılarında doğru dürüst gol girişimi yapamayan bir takımın oluşuydu. F.Bahçe bundan sonra tempolu ve sonuca gidecek oyun oynamak istiyorsa, De Souza’nın bu oyunda yeri yok.

 

 
<< Önceki Haber Mustafa Denizli'den çarpıcı Fenerbahçe yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER