Mustafa İsmail'in arkadaşı ünlü hafız Galveş vefat etti

Dünyaca ünlü Mısırlı hafızların arkadaşı hafız Ragıb Mustafa Galveş vefat etti.

Mustafa İsmail'in arkadaşı ünlü hafız Galveş vefat etti

Dünyaca ünlü Mısırlı hafız Mustafa İsmail'in ve Abdulbasit Abdussamed'in arkadaşı hafız Ragıb Mustafa Galveş vefat etti.

Dünya'nın dört bir tarafında okuduğu güzel Kur'an tilavetiyle tanınan Galveş'in, 78 yaşında başkent Kahire'ye yaklaşık 3 yüz kilometre uzaklıktaki Dussug şehrinde dün akşam hayatını kaybettiği açıklandı.

Küçük yaşta hafız olan Galveş, dönemin tanınmış kıraat üstadları, Abdulgina El-Şarkavi, İbrahim El-Tabhili ve İbrahim El-Selam'dan kıraat ve makam dersleri aldı. İlk başlarda çok sevdiği ünlü Hafız Mustafa İsmail'i taklid eden Galveş, daha sonraları kendine has uslubuyla Kur'an-ı Kerim'i tilavet etmeye başladı.

Yirmili yaşlardan itibaren Mısır Kur'an-ı Kerim Radyosu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetine başlayan hafız Galveş, dönemin ünlü camilerinde Cuma namazı öncesi sesiyle halkı etkileyen isimler arasında gösterildi. 40 yıl boyunca başta Suudi Arabistan, Malezya olmak üzere Amerika, İngiltere, Kanada, İran ve Fransa gibi birçok farklı ülkelere de Kur'an-ı Kerim tilavet etmek için seyahat etti.

Son dönemde rahatsızlığından dolayı dışarı çıkamayan Ragıb Mustafa Galveş kendisini ziyarete gelen Türklere, hasta olmasına rağmen saygısızlık olur diyerek Kur'an-ı Kerim okuduğu biliniyor. Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren ünlü hafız, 300 kilometre uzaklıktan (Kahire) gelip kendisini ziyaret eden Türk öğrencilere vefasından dolayı hayran olduğunu belirtmişti. Mustafa Ragıb Galveş dünyaca tanınan arkadaşı Mustafa İsmail'i 1977'de, Abdulbasid Abdussamed'i ise 1987'de kaybetmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa İsmail'in arkadaşı ünlü hafız Galveş vefat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER