Sarıgül de parti kuruyor: Dilekçeyi ne zaman verecek?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ittifakları bir anlamda zorunlu kılması ve yüzde 1 oyun bile seçimlerde kilit öneme sahip olması, son yıllarda yeni siyasi partilerin siyaset sahnesine girmesini de hızlandırdı.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) ayrılan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni partiler kurmasının akabinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde "Memleket Hareketi" başlatan Muharrem İnce'nin yılbaşından sonra parti kurmak için zemin yokladığı uzun süredir konuşuluyor.

31 Mart 2019 seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) Şişli belediye başkan adayı olan, ancak yarışı kaybeden Mustafa Sarıgül "Türkiye Değişim Hareketi"ni (TDH) partileştirme kararı aldı. 

Ankara'da genel merkez binasını tutan Sarıgül, en geç 4 Ocak'ta partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vermeyi planlıyor.

Geçmişte CHP'de siyaset yapan ve hatta 2014 yerel seçimlerinde partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, TDH'yi kurduğu 2010 yılında, muhalifi olduğu Deniz Baykal'ın genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alıp, parti kuruluşunu askıya almıştı.

Son yerel seçimlerde CHP ile yollarını ayırıp, DSP'den belediye başkan adayı olan Sarıgül, bu kez yeni bir parti kurma kararı aldı.

"Çare var" sloganıyla yola çıkan Sarıgül'ün, partisinin adının da TDH olması düşünülüyor.

Sarıgül'ün partileşme kararı, eski partisi CHP tarafından da yakından izleniyor ve hatta Sarıgül'ün AKP ve MHP ortaklığıyla kurulan "Cumhur İttifakı" içinde yer alacağı iddiaları da dile getiriliyor. 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Sözcü gazetesine verdiği röportajda bu iddiasını açıkça dile getirmişti.

<< Önceki Haber Sarıgül de parti kuruyor: Dilekçeyi ne zaman verecek? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER