Mustafa Şentop: Siyasi partiler seçim güvenliği deyip hikaye anlatıyorlar

Mustafa Şentop: Siyasi partiler seçim güvenliği deyip hikaye anlatıyorlar

AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Siz bakmayın siyasi partilerin bazı mensupları, sağda solda şöyledir seçim güvenliği falan diye hikaye anlatıyorlar. Ama işleyişi mekanizmayı görünce onlarda insaflı olup durumu itiraf etmekten kaçınamıyor." dedi.

Mustafa Şentop, Bahçelievler Erguvan İlkokulu'nda, AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Topal ile birlikte oyunu kullandı. Seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Şentop, "Önce tabi seçimlerin milletimiz ve bütün partiler için hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Sabahtan beri şu ana kadar takip ediyoruz ciddi herhangi bir sorun yok. Doğudaki bazı illerimizdeki bazı sandıklarla ilgili çok ufak tefek sorunlar bunlarda halledildi. İnşallah bu şekilde saat 17'ye kadar ve sonrasında oyların sayılması, sonuçların alınması da dahil olmak üzere sükunetle barış içerinde bu seçimi geçirmiş oluruz. Bunu temenni ediyorum. Türkiye 1950'den bu yana hakikaten şeffaf, dürüst seçim yapan bir ülke." şeklinde konuştu.

SİYASİ PARTİLER SEÇİM GÜVENLİĞİ DİYE HİKAYE ANLATIYOR

Siyasi partilerin seçim güvenliği konusundaki eleştirilerine değinen Şentop şu ifadeleri kullandı: "Siz bakmayın siyasi partilerin bazı mensupları sağda solda şöyledir seçim güvenliği falan diye hikaye anlatıyorlar. Ama işleyişi mekanizmayı görünce onlarda insaflı olup durumu itiraf etmekten kaçınamıyor. Bakın geçen Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) bir partinin muhalefet partilerinden birisinin temsilcisi yurt dışındaki organizasyonu görüp Yüksek Seçim Kurulu'nda bunu anlatmış. 54 ülkede seçim yapıyoruz bir milyonun üzerinde vatandaşımız oy kullanıyor. Hem oranın organizasyonu 24 gün oy kullanıldı. Oyların muhafazası, kargo uçakları ile oyların toplanması, getirilmesi bütün hepsi bütün siyasi partilerin temsilcilerinin iştirakiyle yapılan muhteşem bir organizasyon. Dünyada hiçbir ülke bu şekilde yurtdışında oy kullanma organizasyonu yapabilmiş değil şimdiye kadar."
CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa Şentop: Siyasi partiler seçim güvenliği deyip... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER