Müşteriye teknik servis şoku


Elektronik ürünlerle ilgili hizmet veren KVK Teknik Servis, servisteki ürünlerinin durumunu sormak için arayan müşterilerden dakikasına 2 lira 99 kuruş para alıyor. Doğrudan bağlanılan sabit bir hat bulunmadığından, müşteriler 118 20 Teknoloji Destek Hattı üzerinden müşteri hizmetlerine bağlanıyor. 5 dakika müşteri temsilcisi ile görüşen müşteri yaklaşık 15 lira para ödemek zorunda kalıyor.

Elektronik ürün alan müşterilerin en büyük çilesi garanti kapsamındaki ürünün arızalanmasıyla başlıyor. Birçok müşteri, azami tamir süresi Garanti Belgesi Yönetmeliği'ne göre 20 iş günü olmasına rağmen servise giden ürününü alamıyor. Konuyla ilgili bilgi almak için günlerce satıcı firma ve teknik servisi arıyor. Bu da müşteriye pahalıya patlıyor.

Teknik servislere doğrudan ulaşmak neredeyse imkansız. Ulaşılınca da net bir bilgi alınamıyor. KVK Teknik Servis'in uygulaması ise müşterileri çileden çıkarmış durumda. Müşteriler ürünlerinin akıbeti hakkında bilgi almak için önce 11820 Teknoloji Destek Hattı'nı aramak zorunda. Buradan, 'Yapacağınız görüşme dakikası 2.99 liradan ücretlendirilecektir' uyarısı geliyor. Başka bir numara olmadığı için müşteri görüşmeye mecbur bırakılıyor. Konuyla ilgili şikayetvar.com sitesine yüzlerce mail şikayet yağıyor. Buna rağmen, sistem bu şekilde işlemeye devam ediyor.

Şikayetlerden birkaçı şöyle:

Onur P. : "Ben böyle bir teknik servis hiç görmedim. Telefonunu gönder ondan sonra bekle ki gelsin. KVK'yı ara birde üstüne para öde. Servise telefon gönderip de memnun kalan biri var mıdır acaba?" ifadelerini kullanıyor.

Recep I. :"Telefon aldım 2 ay kullandım arızalandı telefon para iadenizi yapacağız dediler 2 ay oldu hala yapmadılar bu süre zarfın da 3 4 defa aradım her aradığım da dk. 3 TL olmak üzere aşağı yukarı 20 dk konuştum 50 - 60 TL öyle para ödedim hala işlemimi çözmediler buraya yazıyorum umarım ilgilenirler de sorunum çözülür."

Reşat T. : "05.08.2015 tarihinde KVK servisine gönderilen cep telefonu 35 iş gününde tamir edildi. Yasal süreyi aştığından dolayı değişim talep etmeme rağmen değişim talebim reddedildi. Kvk Servisini 11820 no.lu servis numarasını her aradığımda hiçbir sonuca ulaşamıyordum. Özel numara olduğundan dolayı 155,00 TL telefon faturası yansıdı. Bir daha KVK'lı telefon almayacağım ve hiç bir kimseye de aldırmayacağım."

Özlem K. :"Sony Eurasia Xperia z3 model telefonum yaklaşık 20 gündür KVK servisinde ve kayıt dışında tek bir dönüş mesajı almadım. Cihazla ilgili herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadığı gibi onlarca kez aramama rağmen öncelik bildirmeme rağmen aynı ciddiyetsiz tavrın devamında, birde telefon faturama yansıyan 70 TL ücrette cabası. Kötü bir servis olmanın dışında birde insanların paralarını 11820 ile birlikte almaları da ayrı bir ironidir. Telefonum onlarda, üstüne telefon parası birde sonuçsuz aramalar. Sony Eurasia gibi bir firmanın bu telefonu bu paraya satıp servis konusunda da bu denli başarısız bir kurumla çalışması da anlaşılır değil" CİHAN
<< Önceki Haber Müşteriye teknik servis şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER