Mutfağa dönüştürdüğü kamyonlarla seyyar lokanta açtı

Mutfağa dönüştürdüğü kamyonlarla seyyar lokanta açtı

Kayserili iş adamı, aldığı 6 kamyonla seyyar lokanta oluşturdu. Kendi tasarımıyla sanayide mutfak haline getirdiği kamyonlardan ikisini lojistik amaçlı kullanan iş adamı, mutfak şeklinde yemeklerin pişirildiği diğer kamyonları, düğün, şenlik, cenaze gibi insanların çok katıldığı programlarda kullanıyor. 30 kişinin istihdam edildiği seyyar lokanta şimdi kurban pazarında hizmet veriyor.

Kayserili Kamil Ayboğan, 7 yaşından beri uzun yola gidiyor. Babası ile uzun yolda kamyonlarla yük taşıyan Ayboğan, bir süre kendilerine ait otobüs ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapmış. Yaşın ilerlemesi ve uzun yılların yorgunluğu Kamil Ayboğan'ı farklı iş yaptırmaya yöneltiyor. Ayboğan, uzun yıllar farklı kentler görmesi ve uzun yolun çilesini çekmesinin kendi kafasında seyyar lokanta yapma yönünde fikir oluşturduğunu anlatı. Ayboğan, satın aldığı 6 kamyonunu 4'ünü sanayide tamamen kendi kafasında oluşan mimari ile yeniden projelendirdiğini ifade ederek, süreci şöyle anlattı: "Kamyonlardan birisini lokantada olduğu gibi bütün yemeklerin pişirildiği mutfak haline dönüştürdük. Birisi seyyar restoran oldu. Bir tanesinde fırın yaptık. Bir tanesini bulaşıkhane yaptık. İki kamyonu da lojistik amaçlı kullanıyoruz. Bütün malzemelerin taşındığı, masa sandalyeleri taşıdığımız araç olarak kullanıyoruz. Personelimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İki vardiya halinde çalışıyoruz. 30 kişi çalışıyor. Yine seyyar olarak lavabo ve tuvalet yer almaktadır."

Kamil Ayboğan, çok sayıda şenlik, düğün, cenazede seyyar lokantayı açarak hizmet verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Düğün oluyor ve düğün sahibi çok sayıda davetlisine yemek veriyor. Evde uğraşmak yerine bize geliyor ve düğün günü hemen lokantayı açıyoruz. O gün misafir sahibine göre yemek çıkartılıyor. İki çeşit ya da üç çeşit olabiliyor. Yine Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir ve Niğde gibi Kayseri'ye yakın çok sayıda şehrimizde, ilçelerinde düzenlenen şenlikler için anlaşma yaptık. Yaz ayını tamamen bu şenliklerde geçirdik. Seyyar lokantayı açarak oradaki davetlilere şenliği düzenleyenler adına yemek verdik. Seyyar lokanta ile ilgili istenilen bütün belgeleri ve ruhsat işlemlerimizi tamamladık. Şimdi de kurban pazarında bu lokantayı açtık. Gerek pazar yerindeki insanlarımız, gerekse buraya kurbanlık almaya gelenler verilen hizmeti beğeniyor ve bize teşekkür ediyor." CİHAN
<< Önceki Haber Mutfağa dönüştürdüğü kamyonlarla seyyar lokanta açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER