Mutko: FIFA'daki gözaltına alınanların 2018 ve 2022 Dünya Kupası ile ilgisi yok


Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, FIFA'daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ile ilgili gözaltına alınanların 2018 ve 2022 Dünya Kupası ile ilgili olmadığını söyledi.

İsviçre polisi, Rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla FIFA'nın Zürih'teki genel merkezine baskın düzenleyerek 10 kişiyi gözaltına aldı. İddialara göre uzun yıllardan beri FIFA'da yayın hakları, pazarlama ve dünya kupası gibi dev organizasyonların seçimlerinde hileler yapıldı, rüşvetler alında ve benzer konularda da yolsuzluklar oldu.

Konuyla ilgili basına açıklamalarda bulunan Spor Bakanı Mutko, gözaltına alınanların Rusya ve Katar'da yapılacak dünya kupası ile ilgisinin olmadığını söyledi.

Mutko, "Olaya tam manasıyla hakim değilim, ancak gözaltına alınanlara baktığımızda 2018 ve 2022 Dünya Kupası seçimleriyle ilgili değil. Beklenmedik ve istenmeyen bir durum." diye konuştu. Ayrıca Mutko, şimdilik kendilerine yönetilen bir soru olmadığını sözlerine ekledi.

Öte yandan polislerin baskın düzenlediği otelde bulunan Rusya – 2018 Organize Komitesi Genel Başkanı Aleksey Sorokin, henüz kendilerine yönetilen bir soru olmadığını açıkladı.

2018 VE 2022 DÜNYA KUPASI YERLERİ DEĞİŞMEYECEK

FIFA basın sözcüsü Walter de Gregori, 20018'de Rusya'da ve 2022'de Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nın yerlerinin değişmeyeceğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Mutko: FIFA'daki gözaltına alınanların 2018 ve 2022... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER