MYK sonrası Ömer Çelik'ten ilk açıklama
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 2 2015
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Ömer Çelik açıklamasında, "Biz bir rövanş partisi değiliz. Biz Türkiye'yi yönetmek sorumluluğu içerisinde gereken vakarla gereken olgunlukla hareket eden bir partiyiz. Rövanş siyaseti, negatif dil, rövanş dili bizim kitabımızda yazmaz" dedi.
İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:
Seçimin kazananı AK Parti'dir. Partilerin pek çoğu kayba uğramıştır. Fakat kaybeden partiler olmasına rağmen kaybeden tek bir vatandaşımız bile yoktur. Türkiye bugün önünü gören, huzurlu, barış içerisinde bir güne uyanmıştır. Bütün vatandaşlarımız kazanmıştır. Bu milletimizin zaferidir.
RÖVANŞ PARTİSİ DEĞİLİZ
Çelik açıklamasında, "Biz bir rövanş partisi değiliz. Biz Türkiye'yi yönetmek sorumluluğu içerisinde gereken vakarla gereken olgunlukla hareket eden bir partiyiz. Rövanş siyaseti, negatif dil, rövanş dili bizim kitabımızda yazmaz" dedi.
Hiçbir vatandaşımız mahsun olmasın. Herhangi bir şekilde oy verdiği partilerden bir tanesi geride kalan vatandaşlarımız mahsun olmasınlar. AK Parti'nin zaferi, onların da zaferidir. Bize oy vermeyen vatandaşlarımızın toplumsal taleplerine de bize oy veren vatandaşlarımız kadar duyarlı olacağız. Bir Türkiye partisi olduğumuzun farkındayız.
AK Parti'nin zaferi hem demokrasi tarihimiz açısından hem de dünya siyasi tarihi açısından açık bir zaferdir. Genelde iktidar partileri iktidarda zayıflarlar, oy kaybederler, muhalefet partileri güçlenirler. Fakat AK Parti dünya tarihinde istisnai bir şekilde iktidardayken gücünü koruyan, gücün artıran bir parti olmuştur. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin oy oranında bir düşüş oldu ve tek başına hükümet kurması mümkün olmadı. Bunun sebepleri üzerine çok düşündük, nihayetinde siyasetin esasının toplumsal taleplerin siyasi temsile dönüştürülmesi olduğunu düşünüyoruz.
Bütün illerimize teşekkür ziyaretine başlayacağız. Bir kaç gün içerisinde bunu yaparız. Ondan sonra ta
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







