Naci Görür, Bingöl depremi sonrası bölgeyi uyardı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 23 2023
Bingöl’de meydana gelen depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarda bulundu. Görür, "Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var" dedi.
Bingöl'de saat 11.19'da deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Bingöl'ün Kiğı ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Bingöl’de meydana gelen depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
Görür, “Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı” diye belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?3.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”4.Eski Yarbay’dan ‘Roboski’ iddiası: 'Soruşturma dosyasından Hulusi Akar’ın ismini ben çıkarttım’5.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!
6.Trump'tan İran'a müdahale sinyali7.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti8.Gazze'nin nefes borusu Refah sınır kapısı açılıyor9.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş10.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







