Kadirova’nın annesi AKP’li Ünal’a seslendi: Kızımı öldürdün, katilsin

AKP’li milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde ölen Özbekistanlı Nadira Kadirova’nın annesi, Ünal’a seslenerek “Sen benim melek kızımı öldürdün, katilsin” dedi.

Nadira Kadirova’nın annesi AKP’li Şirin Ünal’a seslendi

Kız kardeşi öldüğü günden beri sorumluların bulunması için mücadele eden Nadira Kadirova’nın abisi Muhhamed Ali Kadirov sosyal medya hesabından ilk kez  annesinin videosunu paylaştı.


“BU DÜNYADA YAŞAMAYA HAKKIN YOK”
Anne Ra’no Kadirova, elinde kızının fotoğrafıyla ağladığı bir videoda kızını AKP’li Şirin Ünal’ın öldürdüğünü belirterek, “Sen katilsin, senin bu dünyada yaşamaya hakkın yok. Allah senin belanı versin” dedi.

“YAZIKLAR OLSUN”
Muhammed Ali Kadirova ise “Canım kuzum, sensiz olmuyor olmuyor. Ben ölsem olmaz mıydı? Ah be kuzum… Yazıklar olsun AKP’li Ş. Ü. yazıklar olsun… Allah’ım bin belanı versin. Verir de inşallah inşallah inşallah” diye yazdı.





OLAY 10 AY ÖNCE MEYDANA GELDİ
Şirin Ünal’ın evinde çalışan Özbek Nadira Kadirova 23 Eylül 2019 tarihinde şüpheli şekilde ölmüştü. Kadirova’nın Ünal’ın silahıyla intihar ettiği açıklanmıştı. Olaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcılığı 2 Mart 2020 tarihinde takipsizlik kararı vermiş, Kadirova ailesinin avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan’ın yaptığı itiraz ise 7 Mayıs günü reddedilmişti.

Doğan “Olay yeri soruşturmasının yapılmamasının bir yaşam hakkı ihlali olduğunu” belirterek, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlandıklarını belirtmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Kadirova’nın ölümüne “intihar” diyerek, bu durumu şöyle açıklamıştı:


 
Kadirova’nın, Şirin Ünal’a ait silahı ve bir adet mermiyi dolap içerisinden alarak sakladığı, olay günü odasının kapısını kilitleyerek söz konusu silahı kalp üzerine dayayıp bir el atış yapmak suretiyle intihar ettiği… Kadirova’yı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi ya da kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır” tespitlerine yer verilmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nün savcılığa gönderdiği ve “takipsizlik” kararına giren raporda ise “Olayda kullanılan Baretta marka silah üzerinde parmak izi tespit edilemediği” belirtilmişti. Kriminal raporda ise Kadirova’nın elinde atış artıklarına rastlanmadığına işaret edilmiş ve olaydan 5 saat sonra yapılan ölü muayene işleminde de Kadirova’nın tahmini ölüm saatinin 3-36 saat öncesinde olabileceği ifade edilmişti.
<< Önceki Haber Kadirova’nın annesi AKP’li Ünal’a seslendi: Kızımı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER