Nakıboğlu ve Tiryakioğlu Anadolu'nun en etkin 50 iş adamı listesinde yer aldı

Nakıboğlu ve Tiryakioğlu Anadolu'nun en etkin 50 iş adamı listesinde yer aldı

Ekonomist Dergisi'nin bu yıl 5'incisini gerçekleştirdiği 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' listesinde Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu arasında yer aldı.

Ekonomist Dergisi 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' çalışmasını güncelledi. İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illeri kapsayan listede son dönemlerdeki yatırımlarıyla, istihdam ve sivil toplum kuruluşlarındaki etkinliğiyle tanınan isimler yer aldı. Listede Gaziantep sanayisinin önde gelen iş adamlarından Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu ile Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenen Ahmet Tiryakioğlu yer aldı.

Listede 23'ncü sırada yer alan Naksan Holding, üç kuşaktır plastik ambalaj sektöründe yer alarak, aynı zamanda enerji, halı, tekstil, bilişim ve lojistik sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. 7 bin kişiye istihdam sağlayan Naksan Holding, 140'ı aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Konuyla ilgi açıklamalarda bulunan Cahit Nakıboğlu, "1940 yılında toptan hırdavat ile temelleri atılan Naksan bugün ise plastik ambalajdan enerjiye, halıya ve lojistiğe uzanan bir holdinge dönüştü. Gaziantep'in 7 bin kişilik istihdam ordusu ile en önemli gruplarının başında gelmektedir." dedi.

Listeye 27'inci sıradan giren Ahmet Tiryakioğlu ise, "Anadolu 500'de ikinci sırada bulunan Tiryaki Agro, 1980'de Ali Tiryakioğlu tarafından Gaziantep'te küçük bir mercimek işleme tesisi olarak başladığı ticari hayatında Türkiye'nin en iddialı tarım işletmelerinden biri oldu. Tarımsal gıdaların tedariki, üretimi, depolaması ve ticaretini yapıyor. Ekonomist'in Anadolu 500 araştırmasında ikinci sırada yer alıyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Nakıboğlu ve Tiryakioğlu Anadolu'nun en etkin 50 iş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER