Nakit sıkıntısı altın bozdurdu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 13 2020
Koronavirüs salgını yüzünden piyasalar yerle bir oldu. Japonya'dan Amerika'ya kadar bütün borsalarda yüzde 3 ila yüzde 10 değer kaybı yaşandı. Borsalarda yatırımı olanlar tarihi düşüşlerde nakit ihtiyacını bir nebze de olsa karşılamak için altın bozdurdu. Nakit ihtiyacına bağlı satışların etkisi ile altının ons (31,1 gram) fiyatı 1.580 dolara kadar geriledi.
SAMANYOLUHABER- Koronavirüs salgını dünya piyasalarını vurdu. Üretim ve tüketimdeki düşüşün ekonomik krize yol açacağı endişeleri ile sadece Amerikan Borsası son bir ayda yüzde 30'a yakın değer kaybetti.
Alman Borsası'nda DAX endeksinin toplam piyasa değeri 850 milyar euroya kadar geriledi.
Piyasalardaki tarihi düşüş yatırımcıların nakit ihtiyacını had safhaya çıkarınca 1.700 doların eşiğine gelen altının onsu (31,1 gram) kâr satışlarının etkisi ile 1.580 dolara kadar indi.
MERKEZ BANKALARI YANGINI SÖNDÜREBİLECEK Mİ?
Hisse senetlerinde bu hafta görülen satış dalgası teminat tamamlama çağrılarını tetikledi ve yatırımcılar bu sebeple nakite dönmek için fırsatları değerlendirmeye çalıştı.
"Güvenli liman" diye nitelenen altın hafta başında 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye tırmanmıştı. Nakit ihtiyaçlarını karşılamak için devam eden satışların etkisi ile altında 2016'dan bu yana en büyük haftalık kayba imza atılabileceği belirtiliyor.
Hisse senetlerinde sert düşüşler ve Koronavirüs salgınının vurduğu reel sektör karşısında merkez bankalarının teşviklerinin küresel ekonomiyi resesyon tehlikesinden kurtarıp kurtaramayacağı bilinmiyor.
ÇİN'DE ÜRETİM AZALINCA DEĞERLİ METALLERE TALEP DE AZALDI
Diğer değerli metalleden, spot gümüş yüzde 3,1 kadar düşerek 2019 yılı temmuzdan bu yana en düşük seviyeye indi.
Platin 2003 yılından bu yana en düşük seviyesinden kapandıktan sonra yüzde 4 tırmandı ve paladyum yaklaşık yüzde 20'lik kaybın ardından yüzde 5,1 sıçradı.
Her iki metal de perşembe günkü kayıpları ile ayı piyasasın
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


